Šport
13 ogledov

Slovenki na prvem mestu

Veronika Macarol Tina Mrak razred 470 jadranje Rio 2016 Stanko Gruden/STA
Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol vodita po prvem dnevu regate za evropski pokal princese Sofije na Palma de Mallorci.

Slovenski olimpijki razreda 470 Tina Mrak in Veronika Macarol nastopata v konkurenci 42 prijavljenih posadk, regata pa predstavlja evropsko otvoritev poolimpijske sezone. Tekmovanje se bo končalo v soboto, 1. aprila.

Tudi tokrat je udeležba jadralcev na tem tekmovanju množična, preko 800 jih je prišlo na regato iz 53 držav. Kot je običajno za prvo poolimpijsko sezono, so med njimi številna nova imena, nekateri uveljavljeni jadralci pa nastopajo v drugih jadralnih razredih kot doslej. Zagotovo največje ime te druge skupine je 43-letni brazilski jadralec Robert Scheidt, ki je po osvojenih petih olimpijskih medaljah v laserju tega zamenjal za razred 49.

Slovenska posadka v razredu 49 Peter Lin Janežič - Anže Podlogar je po prvem dnevu na 23. mestu, Jan Orel v razredu finn je na 40. mestu v absolutni konkurenci, v razredu laser radial, kjer nastopata sestri Pletikos, pa je starejša sestra Kim na 43. mestu, mlajša Lin pa na 59. mestu.

V razredu finn bodo tekmovali v osmih plovih od ponedeljka do četrtka, najboljša dva med njimi pa se bosta v sobotni finalni regati za medalje pridružila najboljšim trem, ki jih bo določila polfinalna petkova regata.

V razredu 470 bodo posadke tekmovale od ponedeljka do srede v dveh skupinah po šest plovov, v četrtek in petek se zvrsti šest plovov do polfinala, skupni rezultati pa bodo določili osem posadk za sobotno finalno regato.

V razredih 49 in laser radial bodo regate na sporedu od ponedeljka do petka, najboljših deset pa se bo uvrstilo v sobotno regato za medalje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.