Šport
52 ogledov

Slovenki po pritožbi izgubili mesto

Veronika Macarol Tina Mrak razred 470 jadranje Rio 2016 Stanko Gruden/STA
Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol, ki sta v prvem današnjem plovu v razredu 470 osvojili 13. mesto, sta v drugem jadrali odlično in se s četrtim mestom v skupni uvrstitvi zavihteli na skupno tretje mesto, a nato po pritožbi ene od posadk padli na četrto.

Čeprav Tina Mrak in Veronika Macarol nista najbolje opravili svoje prve današnje naloge, saj sta v šibkem vetru prijadrali do 13. mesta, v skupnem seštevku pa sta izgubili eno mesto in padli na šesto. Vendar ju nekoliko slabše jadranje ni vrglo iz tira.

V drugem današnjem plovu sta se v spremenljivem vetru, na začetku je pihal s hitrostjo osmih vozlov, v zaključku pa s 13, na drugi obratni boji s šestega prebili na četrto mesto, ki sta ga zadržali do konca plova.

S četrtim mestom v sedmem plovu sta v skupini uvrstitvi pridobili kar tri mesta, saj so njune tekmice v boju za kolajne v tem plovu precej zaostale za njima. Edine izjeme so bile Britanki Hannah Mills in Saskia Clark, srebrni na OI pred štirimi leti, ki tudi vodita v skupni uvrstitvi, ki sta se z zmago učvrstili na prvem mestu z 20 točkami, ter Američanki Annie Haeger in Briana Provancha, ki sta v cilj prišli kot drugi, drugi pa sta s 24 točkami tudi v skupni uvrstitvi.

Tesen boj za bron

Mrakova in Macarolova, ki sta bili na letošnjem evropskem prvenstvu na Majorki tretji, lani pa sta v danskem Aarhusu postali evropski prvakinji, sta nato po pritožbi avstrijske posadke Lara Vadlau/Jolanta Ogar padli za eno mesto, v ospredje sta se z 32 točkami, eno manj od Slovenk, povzpele prav Avstrijke.

Novozelandki Jo Aleh in Olivia Powrie, branilki olimpijskega zlata, sta sedmi (42 točk), pred njima sta na šestem mestu tudi Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar (39). Slednji sta bili na letošnjem SP tretji, lani pa sta drugič v nizu postali svetovni prvakinji.

V ponedeljek kar trikrat 

V nedeljo bi moral biti izpeljan še en plov, a je bil preložen. Jadralke v ponedeljek čakajo še trije plovi, v sredo pa regata za medalje.

Jadranje, razred 470 (po 7. plovu):

1. Mills/Clark (VB) 20 točk
2. Haeger/Provancha (ZDA) 24
3. Vadlau/Ogar (Avt) 32
4. Mrak/Macarol (Slo) 33
5. Lecointre/Defrance (Fra) 35
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.