Šport
688 ogledov

Slovenko en glas ločil od naziva najboljša mlada evropska športnica

Eva Alina Hočevar Nina Jelenc/Kajakaška zveza Slovenije
V španskem mestu Marbella so v okviru skupščine evropskega olimpijskega komiteja podelili nagrade Piotra Nurowskega najboljšim mladim evropskim športnikom. Med petimi nominiranci je bila tudi kajakašica in kanuistka na divjih vodah Eva Alina Hočevar. Divjevodašica je v izenačenem glasovanju zasedla drugo mesto.

Eva Alina Hočevar, mladinska svetovna prvakinja in drugouvrščena na evropskem mladinskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah, ob tem pa še dobitnica kolajn v ekipnih slalomskih tekmah in tekmah evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah, leto 2018 zaključuje še z enim odmevnim dosežkom.

Eva Alina Hočevar Eva Alina Šport 16-letnica, ki bo kolajne osvajala tudi med člani

V glasovanju 50 delegatov je zasedla drugo mesto, za zmagovalko pa zaostala zgolj za en glas. Največ glasov je prejela avstrijska kolesarka Laura Stigger. Poleg Avstrijke in Hočevarjeve so bili nominirani še Madžarka Ajna Kesely, Poljakinja Iga Swiatek in Čeh Jakub Stastny. Vseh pet nominirancev bo prejemalo športno štipendijo, ki jim bo nekoliko olajšala priprave na nove izzive.

Nagrada Piotra Nurowskega | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Nagrade najboljšim mladim evropskim športnikom so prvič podelili leta 2011, ko je bil med nagrajenci kajakaš Simon Brus, ki je leto prej osvojil naslov mladinskega olimpijskega prvaka v slalomu na mirnih vodah z ovirami.

Poleg Brusa in Hočevarjeve so bili med nominiranci izmed Slovencev še Cene Prevc, Bor Pavlovčič in Nika Križnar.

Od leta 2016 podeljujejo ločene nagrade predstavnikom poletnih in zimskih športnih panog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.