Šport
151 ogledov

Slovenska atletinja izenačila rekord

tina šutej
Tina Šutej je ponovila svojo najboljšo znamko na prostem.

Ljubljančanka Tina Šutej (Kladivar Celje) je na atletskem mitingu v Luzernu v Švici v skoku s palico zasedla drugo mesto in s 4,61 metra izenačila slovenski rekord na prostem, ki ga je dosegla 14. maja 2011 v ameriškem mestu Athens. Pred Slovenko se je na tokratnem mitingu uvrstila le Kanadčanka Alysha Newman (4,66).

Nekdanja mladinska svetovna podprvakinja, srebro je osvojila leta 2006 v Pekingu, je absolutni slovenski rekord, 4,71 metra, postavila 2. januarja 2014 v dvorani v Moskvi.

Hagos Gebrhiwet Kakšna napaka! Šport Zmagal sem! ... Ups, še en krog

Maja Mihalinec je bila šesta na atletskem mitingu Istvan Memorial na Madžarskem v teku na 200 metrov (23,18), to mesto pa je v teku na 400 metrov dosegla tudi Anita Horvat, ki je odtekla svoj najboljši čas sezone (52,51). 

"Danes sem tekla svoj verjetno najhitrejši tek na 200 m. Žal pa sem bila na prvi progi, ki mi je vzela boljši čas. Dobro sem startala in iz zavoja prišla v odličnem položaju, a mi je v zadnjih metrih malo zmanjkalo moči. Konkurenca je bila na ravni diamantne lige in največjih prvenstev. Zato sem imela zato najslabši osebni rekord ter mi je organizator dodelil prvo progo, na kateri je žal nekoliko težje teči res hitro. Poleg tega sem zavoj tekla po sredini, ker sem se nekoliko bala robnika ob progi in sem zato pretekla kakšen meter več. Vesela pa sem, da sme tako dobro nastopila v teko dobri konkurenci," je povedala Mihalinčeva.

"Tekma je bila izvrstna, lepo vzdušje, veliko gledalcev. Veter pa je preprečil boljše izide vsem. Pa sama z nastopom nisem najbolj zadovoljna, saj sem se v zadnjem zavoju skoraj ustavila in hitrost za zadnjo ravnino ni bila najboljša. Tekla sem kar hitro, z Justyno Swiety-Erseticevo ob sebi sem se dobro držala na drugi progi, a v veter je bil veliko premočan za kaj več," je pojasnila Horvatova.

Sedma je bila Klara Lukan v neolimpijskem teku na 2000 metrov, kjer je s časom 5:47,15 izboljšala prejšnji slovenski rekord (5:55,42), ki ga je Sonja Roman postavila 3. julija 2008 v Mariboru.

Maruša Černjul je zmagala v italijanskem Lignanu z 1,83 m. Tadej Hribar je bil drugi v metu diska (58,57 m), Mitja Lindič pa je na 400 metrov z ovirami s časom 53,81 sekunde osvojil tretje mesto.

Maruša Černjul | Avtor: EPA EPA

"Pogoji so bili zelo slabi, deževalo je in sem razočarana, ker sem še eno tekmo končala slabo. Sicer občutki niso bili slabi, vsi skoki na 1,87 m so bili zelo blizu uspeha, vendar žal neuspešni. Upam, da bom imela naslednji teden boljše vremenske pogoje, ko bom nastopila na dveh tekmah v Belgiji," je povedala Černjulova.

V prvem poskusu je preskočila 1,83 m, na naslednji višini 1,87 m pa je bila trikrat neuspešna. S tem je ostala pod normo (1,94 m) za svetovno prvenstvo v Dohi.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice