Šport
665 ogledov

Slovenska boksarka do dveh pasov

Ema Kozin WBFBoxing/Twitter
Nova zmaga za odlično slovensko boksarko.

Slovenska boksarka Ema Kozin je z zmago po enotni odločitvi sodnikov v povratnem dvoboju z Mehičanko Irais Hernandez v Münchnu osvojila naslove svetovne prvakinje po verzijah Wiba in WBA v super srednji kategoriji.

Devetnajstletna Ljubljančanka in njena več kot deset let starejša tekmica sta pet tednov po neodločenem izidu v dvoboju v Zagrebu znova uprizorili borbo, ki je trajala vseh 10 rund. A Kozinova je proti večji in fizično močnejši nasprotnici tokrat nastopila bolj suvereno in nadzorovala borbo.

Tako se je bolj aktivno odzivala na poskuse napadov nasprotnice in izkoriščala prednost v hitrosti, da je Mehičanki odvzemala možnost čistega napada. Hernandezova je tako pogosto jalovo napadala, Kozinova pa izkoriščala luknje v njeni obrambi za nabiranje točk. Po treh četrtinah borbe je postalo jasno, da bo Hernandezova težko padla, a po prikazanem je bilo več ali manj jasno, da ima Kozinova lepo prednost v točkovanju. V zaključku je nato s taktičnim pristopom to prednost tudi mirno pripeljala do konca borbe.

Sodniki so tako enotno, z 91:99, 92:99 in 91:99, odločili v prid 19-letne Ljubljančanke. Ta je po 16 borbah še naprej neporažena, na "računu" ima 15 zmag in neodločen izid iz hrvaške prestolnice.

"Sem izredno zadovoljna. Ne vem, če sem se kdaj tako dobro borila in tako suvereno taktično oddelala borbo. To je zgodovinska zmaga, ki jo bi posvetila svojemu trenerju Rudolfu Pavlinu, ki že osem let dela z mano. Hvala pa tudi vsej ekipi in vsem navijačem, ki so me prišli podpirati," je v prvi izjavi dejala slovenska boksarka.

Z nocojšnjo zmago je Kozinova postala svetovna prvakinja v dveh različnih težnostnih kategorijah, saj je že lani jeseni osvojila naslove po verzijah WBA in Wiba v srednji kategoriji.

"Ema je prikazala najboljšo borbo kariere. Šli smo na deset rund, saj je bilo jasno, da Mehičanka ne bo padla in Ema se je do konca borila izvrstno in z najvišjo mero koncentracije. Osvojeni naslovi prvakinje v dveh kategorijah predstavljajo res zgodovinski uspeh, na katerega je lahko ponosna cela ekipa," je uspeh ocenil njen trener Rudolf Pavlin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice