Šport
62 ogledov

Slovenska ekipa zlata v Lillehammerju

Ema Klinec arhiv OKS
Ema Klinec, Bor Pavlovčič in Vid Vrhovnik so na drugih zimskih mladinskih olimpijskih igrah v Lillehammerju, športnikov starih od 15 do 18 let, osvojili zlato kolajno na mešani ekipni preizkušnji v smučarskih skokih. Gre za tretjo slovensko zlato kolajno na Norveškem.

V slovenskem taboru so imeli že pred prihodom na Norveško velika pričakovanja v mešani skakalni preizkušnji, ta so še zrasla po zgodovinskem zlatem torku.

Ema Klinec in Bor Pavlovčič sta pometla s konkurenco v obeh torkovih posamičnih preizkušnjah smučarskih skakalk in smučarskih skakalcev za prepričljivo slovensko zmagoslavje in dvakratno slovensko zlato. Vid Vrhovnik pa je bil peti v torkovi preizkušnji nordijskih kombinatorcev.

Slovenci so bili tako glavni favoriti mešane ekipne skakalne preizkušnje, na kateri so iz vsake od enajstih sodelujočih ekip na startu skakali po trije tekmovalci, skakalka, kombinatorec in skakalec, v dveh tekmovalnih serijah. Obetavni slovenski skakalci so v Lillehammerju znova potrdili, da se v smučarskih skokih za uspešen slovenski podmladek nikakor ni treba bati.

Slovenska skakalna ekipa je slavila prepričljivo zmago z izkupičkom 709,5 točke, druga je bila Nemčija (675,5 točke), tretja pa Avstrija (666,7 točke).

Nadgradili uspeh iz Innsbrucka

Najprej se je po skakalnici spustila zlata Ema Klinec, prvi skok je bil dolg 96,0 metra, drugi 90,5 metra. Nato je skočil nordijski kombinatorec Vrhovnik, njegov skoka sta bila dolga 92,5 in 95,5 metra, Pavlovčič pa je po vsaki od serij postavil piko na i s skokoma dolgima 94,5 metra in zlata vrednim skokom dolgim 98,0 metra.

Pred štirimi leti na premiernih igrah v Innsbrucku so Slovenci osvojili srebrno kolajno v mešani ekipni tekmi po zaslugi Urše Bogataj, Luka Pinteriča in Anžeta Laniška. Lanišek je bil na prvih igrah zlat v posamični skakalni preizkušnji, Bogatajeva pa bronasta v posamični preizkušnji skakalk.

Hrovatova bronasta

Meta Hrovat je na drugih zimskih mladinskih olimpijskih igrah v Lillehammerju, športnikov starih od 15 do 18 let, osvojila bronasto kolajno v slalomu alpskih smučark. 

Zmagala je Švicarka Aline Danioth, druga je bila Kanadčanka Ali Nullmeyer (+1,59), Hrovatova pa je na tretjem mestu zaostala 2,65 sekunde. Živa Otoničar, druga slovenska predstavnica, je bila 17. (+9,60).

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.