Šport
28 ogledov

Slovenska kajakašica le do malega finala

Špela Ponomarenko Janić Stanko Gruden/STA
Slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić se ni uspela uvrstiti v finale discipline na 200m. V svoji skupini je zasedla 5. mesto in se tako kvalificirala v mali finale, kjer se bodo tekmovalke merile za uvrstitev od 9. do 16. mesta.

Ponomarenko Janićeva v Etonu na jezeru Dorney ni izpolnila svojih pričakovanj. Potem ko je v Pekingu na olimpijskih igrah zasedla šesto mesto, tega dosežka štiri leta kasneje ni ponovila. Letos je več stavila na daljšo razdaljo, a se na 500-metrski preizkušnji ni prebila v finale najboljše osmerice, na koncu se je morala zadovoljiti z 12. mestom.

špela ponoramenko janič kajak na mirnih vodah london 2012 | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Po slabšem nastopu na daljši razdalji je Koprčanka vse stavila na sprintersko preizkušnjo, vendar ji je načrt znova spodletel. V kvalifikacijah je odveslala suvereno, ravno dovolj za preboj v polfinale, kjer pa ni šlo. Na startu je še držala priključek z najboljšimi, potem pa ni uspela razviti višje hitrosti čolna in z osvojenim petim mestom bo v soboto veslala v finalu B za razvrstitev od 9. do 16. mesta.

''Z veslanjem sem zadovoljna, imela sem dober start, potem so mi pobegnile. Skupina je bila res težka, imela sem tri svetovne prvakinje. Ni bilo lahko, a nimam si kaj odčitati, dala sem vse od sebe. V kvalifikacijah je bilo veslanje za ogrevanje, nisem šla na polno, imela sem dovolj moči za to tekmo, a očitno ni bilo dovolj hitro, očitno so bile druge boljše. Borila sem se, danes je malo zmanjkalo do tretjega mesta,'' je po nastopu dejala Ponomarenko Janićeva.

špela ponoramenko janič kajak na mirnih vodah london 2012 | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Čeprav se ji ni uspelo uvrstiti v finale, pa londonskega nastopa ne ocenjuje kot neuspeh. ''Večje apetite sem imela na 500 metrov, tudi v sezoni sem na daljši razdalji nastopala boljše. Sem sem prišla z visokimi cilji, zdaj imam dva finala B. Deveto ali 10. mesto na olimpijskih igrah, to ni slab dosežek, ampak ko imaš višje cilje, sigurno nisi zadovoljen. Jutri bom šla na polno, poskusila iztržiti čim več. Po igrah pa me čaka mesec oddiha in potem naprej. Morda bo sledil še kakšen premor, ampak prav gotovo imam namen vztrajati do Ria,'' je še dejala Koprčanka.

špela ponoramenko janič kajak na mirnih vodah london 2012 | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Z njenim veslanjem je bil zadovoljen tudi trener in soprog Stjepan Janić. ''Bila je dobro pripravljena, imela dober start, a ji je potem zmanjkal prehod v daljši zaveslaj, ki bi ji omogočil višjo hitrost. Ta razvoj hitrosti ni bil dober. Imela je težko skupino, vendar razočaranja ni, ker veva koliko sva delala, ker veva da sva dala vse od sebe, vendar pa boli. Treba se bo pobrati in vztrajati do Ria. Analizirala bova sezono in videla, kje sva naredila napake. Letos sva veliko iskala sparing partnerje v tujini, a očitno nama ni dobro uspelo,'' je nastop svoje varovanke ocenil Janić.

Ponomarenko Janićeva bo v soboto v finalu B veslala ob 11.14 po slovenskem času, imela bo progo 2. Poleg nje se bodo za uvrstitve od 9. do 16. mesta borile še Nemka Silke Hormann, Kubanka Darisleydis Amador, Srbkinja Nikolina Moldovan, Japonka Šinobu Kitamoto, Finka Jenni Mikkonen, Avstralka Alana Nichols in Slovakinja Ivana Kmetova.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.