Šport
48 ogledov

Slovenska prvaka v kvalifikacije

ACH Anže Petkovšek
Odbojkarska liga prvakov bo v prihodnji sezoni potekala drugače kot doslej. Udeležence od oktobra do decembra najprej čakajo trije kvalifikacijski krogi, v katerih bodo igrali po sistemu ena tekma doma, ena v gosteh z istim tekmecem.

Zmagovalci tretjega kroga kvalifikacij se bodo nato v skupinskem delu lige prvakov pridružili 12 najboljšim z jakostne lestvice držav.

V skupinskem delu, ki bo potekal med decembrom in februarjem, bo v ligi prvakov nastopilo 12 predstavnikov najboljših držav z lestvice in osem zmagovalcev tretjega predkroga. V ženski konkurenci bodo iz tretjega predkroga napredovale štiri ekipe. V tem delu bodo igrali ligaški sistem v skupinah s po štirimi ekipami.

V moškem tekmovanju bosta sledili končnici z 12 in nato šestimi moštvi, pri dekletih pa le s šestimi. V teh bodo spet igrali na izpadanje s tekmami doma in v gosteh. Zmagovalci se bodo pridružili ekipam organizatorjev zaključnih turnirjev četverice, ki ostajajo nespremenjeni.

Omenjena nacionalna lestvica bo določila 12 nosilcev, države, uvrščene od 1. do 4. mesta, bodo imele po dva predstavnika, od 5. do 8. pa po enega predstavnika. Slovenija je na moški lestvici 15., prav tako pa tudi na ženski, kar pomeni, da bosta slovenska prvaka začela tekmovanje v kvalifikacijah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.