Šport
14 ogledov

Slovenci svetovno ligo začenjajo doma

(Slovenija - Poljska) odbojka ep reprezentanca EPA
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je dobila nasprotnike v svetovni ligi.

Evropski podprvaki in zmagovalci evropske lige bodo prvi turnir odigrali na domačih tleh, zatem pa jih čaka gostovanje v Grčiji. Zaključni turnir najboljše četverice bo v Nemčiji.

S sedeža Mednarodne odbojkarske zveze FIVB so sporočili, da bo enega od treh turnirjev skupine C, ki bodo potekali med 17. in 19. junijem, gostila Slovenija. V Ljubljani se bodo varovanci italijanskega stratega Andree Gianija, ki so si nastop v svetovni ligi zagotovili z zmago v evropski ligi, pomerili s Tunizijo, Venezuelo in Katarjem.

Že teden dni kasneje, med 24. in 26. junijem, bo v Grčiji na sporedu drugi turnir, na katerem bodo poleg domače reprezentance nastopile še izbrane vrste Slovenije, Portorika in Katarja.

Namesto Katarja Grčija

Sprva je bil za gostitelja drugega turnirja sicer izbran Katar, a so se na sedežu FIVB naknadno odločili, da organizacijo turnirja dodelijo Grčiji. Posledično so se nekoliko spremenile tudi skupine, zato se bodo slovenski odbojkarji namesto z Nemčijo na drugem turnirju pomerili z Grčijo.

Zaključni turnir bo med 1. in 3. julijem v Fraport Areni v Frankfurtu, nastop na zaključnem turnirju četverice ima Nemčija kot gostiteljica že zagotovljen. V skupini C bo sicer nastopalo dvanajst reprezentanc, Španija, Nemčija, Grčija, Kazahstan, Mehika, Črna Gora, Portoriko, Katar, Slovenija, Tajvan, Tunizija in Venezuela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.