Šport
47 ogledov

Rusi bodo v Riu branili naslov

Francija Rusija odbojka EPA
Francoska odbojkarska reprezentanca, evropski prvak in zmagovalec svetovne lige, še vedno nima vizuma za olimpijske igre v Riu de Janeiru.

Na evropskih olimpijskih kvalifikacijah je Francoze zaustavila Rusija, ki je v finalu turnirja v Berlinu zmagala s 3:1, in bo tako lahko v Riu branila naslov iz Londona, kjer je v finalu ugnala Brazilijo.

Zaradi izredne forme Earvina Ngapetha in njegovih kolegov je zmaga Rusov, ki se na septembrskem evropskem prvenstvu niso izkazali, saj so bili le šesti, presenečenje. Še posebno, ker so Francozi v Berlinu dobili tudi prvo medsebojno tekmo v skupini.

Toda v odločilnem trenutku so bili izbranci legendarnega trenerja Vladimirja Alekna boljši, po slabem začetku so dvoboj dobili s 3:1 (-14, 16, 23, 21). Največ zaslug za to imajo razpoloženi korektor Maksim Mihailov, sprejemalec Jurij Berežko in bloker Andrej Aščev.

Slovo Srbov

Francozi bodo imeli za olimpijsko vozovnico, ki jo od evropskih reprezentanc imajo le Italijani, še eno možnost, osvojiti jo bodo poskušali na svetovnih kvalifikacijah, te bodo konec maja v Tokiu. Tam bodo igrali tudi svetovni prvaki Poljaki, ki so si to pravico izborili z zmago v malem finalu, v katerem so po dramatičnem boju s 3:2 (-20, 22, -16, 26, 14) premagali Nemce.

Poleg Nemčije, sicer tekmice Slovenije v tretji skupini svetovne lige, so možnosti za nastop na igrah v Berlinu izgubile še Srbija, Belgija, Bolgarija in Finska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.