Šport
289 ogledov

Slovenska reprezentantka se seli

Saša Planinšec Profimedia
Ne bo zamenjala države, le klubsko sredino.

Slovenska odbojkarska reprezentantka Saša Planinšec bo kariero nadaljevala v Turčiji. Po uspešni sezoni v Galatasarayju se bo pridružila ekipi Aydın Büyükşehir Belediyespor, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Za to ekipo je že igrala že v drugem delu sezone 2019/20. Odbojkarica, ki je v Sloveniji igrala za mariborsko Novo KBM Branik, je kariero v tujini začela v sezoni 2017/18 v Dresdnu, po dveh letih se je preselila h kitajskemu Zhejiangu, nato pa k Belediyesporju.

ACH Volley Finale Šport Brez packe: ACH udarno sklenil popolno domačo sezono!

Lani 26-letna odbojkarica ni igrala zaradi poškodbe rame, letos pa je spet igrala v Turčiji za Galatasaray, s katerim je osvojila peto mesto.

"Po drugi sezoni v Turčiji že dobro poznam ligo in se v njej tudi zelo dobro počutim, zato o novi pogodbi nisem veliko razmišljala. Aydin ima ambiciozne cilje, v klubu si želijo sestaviti ekipo, ki se bo uvrstila med pet najboljših v prvenstvu, tako da bo to izziv. Klub in ljudi v klubu že dobro poznam, na prvo sezono imam same lepe spomine in se zato z veseljem vračam," je dejala slovenska reprezentantka.

V turški ligi sicer igra tudi njena reprezentančna kolegica Eva Mori, ki je članica ekipe PTT iz Ankare.

Evropska odbojkarska zveza (CEV) je danes sporočila, da bodo evropsko prvenstvo 2023 za ženske skupaj gostile Belgija, Italija, Estonija in Nemčija. V boj za evropski prestol se bo tudi tokrat podalo 24 reprezentanc, Slovenke se bodo na svoj tretji EuroVolley skušale uvrstiti prek letošnjih kvalifikacij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.