Šport
98 ogledov

Slovenska smetana zbrana v Portorožu

Grilanc Fabjan WFC trening Anže Petkovšek
Miran Fabjan, Jasmin Bečirović, Rok Štrucl in Franci Grajš so le nekatera imena, ki bodo 18. avgusta nastopila na vrhunskem borilnem spektaklu Admiral Markets Fight Night v portoroškem Avditoriju.

Slovensko borilno sceno so v zadnjem času preplavili predvsem borilni spektakli, na katerih so se borci borili po pravilih mešanih borilnih veščin (MMA). A v prihodnje se bo to razmerje spremenilo. Znani slovenski borec K-1 Miran Fabjan namreč ob pomoči trenerja Daria Grilanca in še enega borca Jasmina Bečirovića 18. avgusta v Portorožu organizira vrhunski K-1 spektakel pod imenom Admiral Markets Fight Night. V ring sredi portoroškega avditorija bo stopila praktično vsa slovenska smetana v "stand-up" borbi. Ob Fabjanu in Bečiroviću bodo svoje znanje predstavili še Rok Štrucl (pred kratkim je premagal slovitega Boba Sappa) in naš najboljši tajski boksar Franci Grajš, pa tudi Grega Smole, Samo Petje, Redžo Ljutić in Toni Šude.

"Odločili smo se, da na kup spravimo vse najboljše slovenske borce v 'stand-upu'. Tukaj sem jaz, pa seveda Bečirović, Štrucl in Grajš. Manjkali ne bodo niti nadarjeni slovenski borci, ki šele prihajajo na sceno," je sprva dejal Fabjan, ki se bo v glavni borbi večera pomeril z Yoannom Kongolojem: "Nasprotnik spada med deset najboljših borcev v moji kategoriji, borba bo zelo težka. Priprave potekajo po načrtih. Imel sem nekaj manjših težav s poškodbami, toda 18. avgusta bom povsem pripravljen. Gremo na zmago."

Izkušeni Bečirović se bo pomeril z Endrejem Pillerjem, Štrucl z Igorjem Mihajlevićem, Grajš pa z Ivanom Stanićem. "Zanimivih borb ne bo manjkalo. Zelo napete borbe bodo tiste z Bečirovićem, Štruclom in Grajšem, ki bo po dolgem času nastopil na domačih tleh. Prepričan pa sem, da ne bodo razočarale niti ostale borbe," je dodal Fabjan, ki že decembra načrtuje nov spektakel v ljubljanski dvorani Tivoli. "Gledalci naj pridejo v Portorož pogledat, zagotavljam jim, da ne bodo razočarani. Še boljše borbe pa lahko pričakujejo decembra v Ljubljani," je sklenil Miran Fabjan.

Vstopnice (25 evrov tribune, 40 evrov parter in 80 prva vrsta) si lahko zagotovite v Eventimovih prodajalnicah.

Admiral Markets Fight Night, fight card:

Miran Fabjan vs. Yoann Kongolo
Jasmin Bečirović vs. Endre Piller
Rok Štrucl vs. Igor Mihajlević
Franci Grajš vs. Ivan Stanić
Samo Petje vs. Fabio Di Marco
Grega Smole vs. Augustin Miletić
Redžo Ljutič vs. Luca Grusovin
Alen Brkić vs. Alberto Turello
Toni Šude vs. Danijel Grabar

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.