Šport
93 ogledov

Slovenska teniška igralka brez četrtfinala

Tamara Zidanšek Profimedia
Tamara Zidanšek končala z nastopom v kategoriji posameznic na turnirju v Dubaju.

Druga najvišjeuvrščena slovenska teniška igralka na lestvici WTA Tamara Zidanšek je po dveh zmagah nastope na turnirju v Abu Dabiju z nagradnim skladom 462.000 evrov končala v osmini finala. Po manj kot uri igre je morala priznati premoč Ukrajinki Marti Kostjuk, ki je zmagala s 6:1 in 6:1.

Zidanškova, ki je na lestvici WTA uvrščena trinajst mest pred Ukrajinko, je bila brez možnosti za uspeh. Niza je izgubila po vsega 27 minutah igre. Pred tem je izločila 11. nosilko, Američanko Jennifer Brady (0:6, 6:3, 6:4) in Kanadčanko Leylah Fernandez (6:4, 6:4).

Triindvajsetletna igralka iz Slovenskih Konjic bo nastope v Združenih arabskih emiratih nadaljevala med dvojicami, kjer se bo z nizozemsko soigralko Arantxo Rus v četrtfinalu pomerili proti Američanki Sofii Kenin in Avstralki Ajli Tomljanović.

Zidanškova je z dvema zmagama zaslužila 6480 dolarjev in si priigrala 30 točk, s katerimi bo zadržala 87. mesto na lestvici WTA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.