Šport
26 ogledov

Slovenske zelenice bodo oživele

Simon Rožman NK Celje NK Celje
Nocoj ob 20. uri se začenja državno prvenstvo v nogometu. Celjani bodo na Areni Petrol gostili Zavrč.

Potem ko so prvaki iz Maribor, Gorica, Koperč in Rudar že začeli sezono s tekmami v evropskih pokalih, se bo z današnjo tekmo med Celjem in Zavrčem začela 24. sezona Prve lige Telekom Slovenije.

“Občutki so v teh dneh res dobri, saj je za nami kakovostno izpeljano pripravljalno obdobje, v katerem smo res dobro delali pod vodstvom novega trenerskega štaba. Treningi so bili zanimivi in dinamični, podrobno smo se dotaknili slehernega segmenta naše igre. Sam sem pred tekmo ravno zaradi dobre pripravljenosti našega moštva optimistično razpoložen, tako da verjamem, da se na Areni Petrol obeta dobra tekma, na kateri bomo naredili vse, da bi s tremi točkami razveselili naše navijače,“ je pred prvo tekmo sezone razmišljal celjski vezist Blaž Vrhovec

Tako kot že zadnjih nekaj let je tudi za sezono 2014/15 glavni favorit za končno zmago le en. To je 12-kratni prvak Maribor, ki krono v svojih rokah drži že od sezone 2010/11.

V prvem krogu bodo ob obračunu Celja in Zavrča, ta bo ob 20. uri, na sporedu še tekme Olimpija - Krka (sobota ob 17.00), Maribor - Rudar (sobota ob 20.05), Kalcer Radomlje - Luka Koper (nedelja ob 18.00) in Gorica - Domžale (nedelja ob 20.00). Prvi derbi med Mariborom in Olimpijo bo v 3. kolu v Stožicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.