Šport
35 ogledov

Slovenski asi voščili lep božič navijačem

Zoran Goran Dragić brata Slovenija Češka EuroBasket trening Zreče Saša Despot
Čas ob božiču je eno redkih obdobij v letu, ko si lahko tudi vrhunski športniki vzamejo prost čas, se prepustijo prazničnemu vzdušju ter nekaj časa preživijo s svojimi najbližjimi.

Vesel božič je prek družabnih omrežij voščila najbolj znana slovenska košarkarska bratska naveza Goran in Zoran Dragić, ki sta ta čas onstran Atlantika. Voščilom se je pridružil tudi teniški igralec Blaž Kavčič, rokometaš Vid Kavtičnik je svoje božično voščilo sporočil v slovenščini, angleščini in francoščini, oglasila sta se tudi košarkar Boštjan Nachbar in smučarska tekačica Katja Višnar.

Norveški smučarski as Aksel Lund Svindal, ki je zaradi poškodbe izpustil prvi del letošnje sezone, pa je prek svojega Facebook profila posredoval zanesljivo najbolj izvirno voščilo v obliki kratkega filmčka, s katerim je želel najbolj zajeti "tisto pravo praznično vzdušje". Svindal ni odet v smučarsko opravo, prav tako ni na snegu, je pa v vodi. Voščilo je posnel na peščeni morski plaži, oblečen le v kopalke.

Slovenski hokejski zvezdnik v severnoameriški hokejski ligi NHL pri moštvu Los Angeles Kings Anže Kopitar je krajši tekmovalni premor prav tako izkoristil za preživljanje časa v krogu z najbližjimi. Ob svojem voščilu je v angleščini še napisal, da gre za najlepše obdobje v letu, pod voščilo pa pripel fotografijo okrašene božične smrekice s kopico lično zavitih daril pod drevescem.

Košarkarji ne počivajo

Redki športniki, ki bodo delali na praznični dan, so košarkarji. V severnoameriški košarkarski ligi NBA bodo tudi ob božiču tradicionalno tekme. Medtem ko je predbožični večer rezerviran za družinsko praznovanje, pa je v skladu s tradicijo čez veliko lužo sam božič vse od leta 1947 priložnost za odhod v dvorane in ogled vrhunskih košarkarskih tekem.

Košarkarji desetih klubov bodo božič preživeli v tekmovalnem ritmu. Veliko pozornosti je že pred tekmo deležno srečanje v Miamiju, kjer se bodo pomerili tamkajšnji košarkarji moštva Heat in ekipa Cleveland Cavaliers, v vrstah katere je od letošnje sezone nekdanji superzvezdnik Miamija LeBron James.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.