Šport
24 ogledov

Slovenski dvoboj v New Havnu

srebotnik klepač olimpijske igre Stanko Gruden/STA
V drugem kolu teniškega turnirja v New Havnu se bosta v konkurenci dvojic na nasprotnih straneh mreže znašli Katarina Srebotnik in Andreja Klepač. Slovenski obračun bosta dopolnili Kitajka in Poljakinja.

srebotnik klepač olimpijske igre | Avtor: STA/Stanko Gruden STA/Stanko Gruden
Velenjčanka Katarina Srebotnik je s Kitajko Jie Zheng, s katero sta tretji nosilki med dvojicami teniškega turnirja v New Havnu, v prvem krogu premagala Madžarko Timeo Babos in Američanko Sloane Stephens s 6:3 in 6:4. Srebotnikova se bo v drugem krogu pomerila z drugo Slovenko Andrejo Klepač, ki je z Alicjo Rosolsko uspešno prestala prvi krog. Slovensko-poljska naveza je ugnala Španki Silvio Soler-Espinozo in Carlo Suarez Navarro s 6:1 in 6:3.

Radwanska predala v strahu za New York

Radwanska Wimbledon finale | Avtor: EPA EPA
Na posamičnem delu tega turnirja z nagradnim skladom 637 tisoč ameriških dolarjev pa je v drugem krogu tekmovanje končala prva nosilka Poljakinja Agnieszka Radwanska. Belorusinja Olga Govorcova, ki se je na turnir prebila iz kvalifikacij, je gladko dobila prvi niz s 6:0 in v drugem povedla z 2:1. Poljakinja je nato zaradi bolečin v desnem ramenu dvoboj predala. "Ustrašila sem se, da bi lahko staknila hujšo poškodbo. Pred nami je namreč grand slam turnir v New Yorku, ki je pač veliko pomembnejši," je pojasnila Radwanska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.