Šport
27 ogledov

Slovenski kanuisti tretji na svetu

Anže Berčič EP 2011 Nina Jelenc
Slovenski kanuisti Benjamin Savšek, Luka Božič in Anže Berčič so na svetovnem prvenstvu slalomistov osvojili ekipni bron. Zmagali so Čehi pred Slovaki, za Savškom pa je popoln dan, saj je pred tem osvojil že srebro med posamezniki. Kajakaši Simon Brus, Martin Albreht in Janoš Peterlin so bili ekipno šesti.

Tudi v konkurenci ekipnih preizkušenj so sodniki poskrbeli za nekaj sivih las vodij ekip, tudi slovenske. Benjamin Savšek, Anže Berčič in Luka Božič so imeli v cilju osem kazenskih sekund, po uspešnem protestu pa so jim en dotik in s tem dve sekundi odbili, tako da so s šestega mesta napredovali na tretje in osvojili kolajno. Na nehvaležno četrto so potisnili Američane.

"Za mano je res popoln dan, nikakor si nisem mislil, da bom osvojil kar dve kolajni, zdaj pa imam poleg posamične še ekipno. Dan je bil sicer res pester. Med posameznimi nastopi sem imel zgolj po dve uri premora, dodatno so me po posamični kolajni peljali še na dopinški preizkus. Treba se je bilo zbrati in skoraj mi to v ekipni vožnji ne bi uspelo. Udaril sem že druga vrata in si takoj rekel, zdaj pa dovolj. Na koncu smo kljub dotikom le pripeljali do kolajne in tudi moštvenega uspeha sem zelo vesel," je po ekipni vožnji povedal 27-letni Savšek.

Kajakaši napredovali iz 7. na 6. mesto

Tudi kajakaši Martin Albreht, Simon Brus in Janoš Peterlin so dolgo čakali na končno razvrstitev. Po končani tekmi so se namreč na semafor z izidu vsule zvezdice po protestih številnih reprezentanc, ki so kar tekmovale, kateri bodo odbili kazenske sekunde zaradi domnevno sporno dosojenih dotikov. Na koncu so le zmagali Francozi pred Čehi in Britanci, Slovenci pa so s sedmega mesta napredovali na šesto.

V nedeljo nove priložnosti

Prvenstvo na umetni progi v Deep Creeku se bo končalo v nedeljo. Na brzicah bodo kajakašice in dvojci, tudi s slovensko udeležbo. Nastopili bosta Urša Kragelj in Eva Terčelj med posameznicami, skupaj z Ajdo Novak še ekipno, med dvojci pa bosta visoko uvrstitev lovila Luka Božič in Sašo Taljat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.