Šport
20 ogledov

Slovenski odbojkarji pokorili še Hrvate

odbojka reprezentanca škorc EPA
Slovenska odbojkarska reprezentanca je s 3:2 (-22, 19, -22, 11, 8) premagala tudi tretjo stopničko na prvem olimpijskem kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre. Za zmago na turnirju proti Fincem.

Slovenski odbojkarji v Osijeku nadaljujejo z neprepričljivimi predstavami, a še naprej zmagujejo, kar je gotovo najpomembnejše. Tako kot v prvih dveh tekmah, so tudi tokrat na začetku igrali slabo, zaostajali z 1:2, vendar tako kot na tekmah proti Portugalski in Ukrajini spet vstali od mrtvih. Vnovič so bili najbolj pri stvari, ko je bilo to najbolj potrebno, pri tem pa so jim pomagali tudi gostitelji turnirja, ki so v odločilnih trenutkih slabo sprejemali slovenske servise in delali nepotrebne napake. V četrtem nizu so povsem odpovedali, mogoče tudi zaradi utrujenosti, saj so odločilno tekmo za vstop v polfinale proti Nizozemski igrali pozno v noč, tudi v četrtem nizu pa dvomov, kdo bo zmagovalec, ni bilo.

"Spet smo potrebovali niz, da smo se ogreli, da smo prišli na raven, ko smo lahko parirali Hrvatom. Tako kot prvi in drugi dan smo imeli težave s sprejemom taktičnega servisa, toda z ostalimi elementi igre in borbenostjo smo to obrnili. Zavedali smo se, da dlje kot bo tekma trajala, več težav bodo imeli Hrvatje z realizacijo v napadu in bolj smo se lahko osredotočili na posamezne napadalce, kar se je res pokazalo v četrtem nizu, ki smo ga gladko dobili. Tokrat smo to filozofijo prenesli tudi v peti niz, nato rešili tekmo v svojo korist in jutri igramo za pot v Bolgarijo!" je bil po srečanju odločen Andrej Flajs.

Slovenci so tekmo začeli zaspano in nezainteresirano. Na začetku je šepal sprejem in domači so povedli s 5:1, pozneje pa vodili tudi s 14:8, nato pa so gostje popravili sprejem, s tem pa tudi začeli loviti tekmece. A v obrambi ni bilo potrebne borbenosti, blok ni deloval, kot je treba, tako da niso mogli ujeti tekmeca, čeprav so v končnici približali na vsega dve točki zaostanka. Hrvati so bili v prvem nizu boljši v napadu, bloku, za Slovenci pa so zaostajali so pri sprejemu.

Prav sprejem pa je bil tisti element, ki je v drugem nizu tehtnico prevesil na slovensko stran. In pa seveda blok, v katerem so se izbranci Veselina Vukovića močno izboljšali. Domači so sicer nekaj časa še držali korak (13:14), toda z delnim izidom 4:1 so Slovenci prišli do vodstva štirih točk (18:14), ki so ga do konca niza še povečali.

Na začetku tretjega niza je na mestu organizatorja v igro vstopil Rok Satler, toda začetek je bil spet v znamenju domače ekipe. Ta je povedla z 11:6, visoko vodila pa do rezultata 17:12. Takrat pa so Slovenci začeli boljše servirati, na mestu korektorja je Mitjo Gasparinija zamenjal Alen Šket, na mestu sprejemalca pa Andreja Flajsa junak zmage proti Ukrajini Klemen Čebulj. A vseeno gostom domačih ni uspelo ujeti.

Vuković je v nadaljevanju vrnil Flajsa, kar je bila dobra poteza. Sevničan je igral odlično, a glavno vlogo pri preobratu sta vendarle odigrala Šket in Alen Pajenk. Slovenci so v četrtem nizu z odličnimi servisi povsem uničili Hrvate, dopustili so jim vsega 11 točk.

A čakal jih je še "tie break". Kapetan Tine Urnaut je v njem s servisi poskrbel za vodstvo 3:0, a nasprotni servisi je na enak način odgovoril Matija Sabljak, ki je svoji ekipi zagotovil vodstvo s 4:3, ki pa je bilo zadnje na tekmi. Flajs in Pajenk sta z odličnim serviranjem prednost vrnila na slovensko stran, pri izidu 7:13 se je že lahko začelo slavje. Zadnjo točko je z asom prispeval Rok Satler.

Kvalifikacijski turnir za olimpijske igre, polfinale:

Slovenija : Hrvaška 3:2 (-22, 19, -22, 11, 8)
Gasparini 15, Pajenk 14, Urnaut 13; Omrčen 23, Kovačević 8, Sabljak 6

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.