Šport
375 ogledov

Slovenski reprezentant bo zamenjal državo

alen pajenk Profimedia
Slovenski odbojkarski reprezentant Alen Pajenk bo kariero nadaljeval v francoskem prvenstvu.

K tamkajšnjemu prvoligašu Stade Poitevinu, ki ima v letošnji sezoni precej visoke cilje, se bo 34-letni srednji bloker preselil iz poljskega Cerrad Czarni Radoma.

Prihod slovenskega reprezentanta, ki bo že peta in hkrati tudi najpomembnejša okrepitev francoskega kluba, je trener Brice Donat pospremil s besedami: "Za nami so dolga pogajanja in ponosen sem, da nam je uspelo. Potrpežljivost in trma sta se nam obrestovala. V običajnih razmerah si tega odličnega odbojkarja ne bi mogli privoščiti, a nam je kriza zaradi koronavirusa to omogočila."

S selitvijo v Francijo je zadovoljen tudi Alen Pajenk, ki je zadnji dve sezoni preživel na Poljskem, pred tem pa je igral za italijansko Verono, turški Fenerbahče in poljski Jastrzebski Weigel.

"Ponudbe so prihajale, a nobena ni bila na ravni, kakršno bi si želel, nato pa so se oglasili iz Poitevina. Pred mano je zdaj nov cilj, nova država. V Franciji še nisem igral in moje želje so, da se predstavim v čim boljši luči," je dejal Pajenk.

V francoskem prvenstvu bo ob Pajenku igral tudi nekdanji član izbrane vrste Danijel Koncilja, ki ostaja član Cannesa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice