Šport
51 ogledov

Slovo četrtega nosilca

Juan Martin Del Potro EPA
Od teniškega turnirja v Wimbledonu se je v moški konkurenci morala posloviti številka pet svetovnega tenisa.

Argentinski teniški igralec Juan Martin Del Potro je v drugem krogu tretjega turnirja za grand slam v Wimbledonu izločil četrtopostavljenega Švicarja Stanislasa Wawrinko. Povratnik na veliko sceno po dolgotrajni poškodbi zapestja je po dveh urah in 43 minutah slavil s 3:6, 6:3, 7:6 (2) in 6:3.

Južnoameričan je v svojem prvem dvoboju na turnirjih za grand slam po odprtem prvenstvu Avstralije 2014 - v zadnjih dveh sezonah je manjkal zavoljo trikratne operacije zapestja - prikazal dobro predstavo. Uvodni niz je sicer izgubil, a nato prevzel pobudo na igrišču in povsem zasenčil favoriziranega tekmeca, ki pa se na travnatih igriščih ne počuti najbolje. Wawrinka, zmagovalec OP Avstralije 2014 in OP Francije 2015, na "sveti travi" v Wimbledonu ni posegel po zvezdah, v letih 2014 in 2015 se je prebil do četrtfinala.

"To je zares neverjeten občutek. Na osrednjem igrišču sem dobesedno užival, po dolgem času nastopil pred tako veliko množico gledalcev, od veselja in vzhičenja se mi kar malce tresejo roke. Imam občutek, da sem se ponovno rodil," je po zmagi nad Wawrinko dejal visokorasli 27-letni Del Potro. Zmagovalca odprtega prvenstva ZDA iz leta 2009 v tretjem krogu čaka Francoz Lucas Pouille, ki je ugnal Američana Donalda Younga s 6:4, 6:3 in 6:3.

V naslednji krog se je brez težav prebil Čeh Tomaš Berdych. Deseti nosilec je zanesljivo ugnal 35-letnega nemškega teniškega veterana Benjamina Beckerja s 6:4, 6:1 in 6:2, medtem ko je Francoz Jo-Wilfried Tsonga, sicer 12. nosilec, brez posebnih težav izločil Argentinca Juana Monaca s 6:1, 6:4 in 6:3.

Težave seseter Williams

V ženski konkurenci do današnje prekinitve zaradi dežja ni bilo presenečenj. Španka Carla Suarez, sicer 12. nosilka, je v dvoboju tretjega kroga izločila novozelandsko tekmico Marino Eraković s 6:2 in 6:2, medtem ko je osmopostavljena Venus Williams po slabih treh urah premagala Rusinjo Darjo Kasatkino s 7:5, 4:6 in 10:8.

Njena mlajša sestra Serena se je prav tako z velikimi težavami prebila v tretji krog, potem ko je po hudem boju ugnala rojakinjo Christino McHale. Prvopostavljena Williamsova je po uvodnem izgubljenem nizu v podaljšani igro v nadaljevanju vendarle pokazala boljšo predstavo. V drugem nizu je povsem prevladovala, v odločilnem tretjem pa v deveti igri odvzela začetni udarec tekmici in na koncu slavila s 6:7 (7), 6:2 in 6:4.

V treh dvobojih drugega kroga je Nemka Annika Beck zanesljivo ugnala Belorusinjo Aleksandro Sasnovič s 6:2 in 6:1, Rusinja Anastazija Pavljučenko (21. nosilka) je bila boljša od Kazahstanke Julije Putinceve s 7:5 in 6:1, Čehinja Barbora Zahlavova Strycova (24. nosilka) pa je ugnala Rusinjo Jevgenijo Rodino s 6:4 in 6:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.