Šport
62 ogledov

Slovo od Španije, ne od Barce

Xavi EPA
Vezist Barcelone Xavi je že odigral zadnjo tekmo za špansko reprezentanco. Zdaj se bo posvetil le klubski karieri.

"Odločil sem se za slovo od reprezentance, moj čas v njej je pri koncu. Vsem v zvezi se zahvaljujem. To je bilo čudovito in zelo uspešno obdobje. Odhajam ponosno, reprezentanci pa želim vse najboljše tudi v prihodnosti. Zdaj bom njen velik navijač," je na novinarski konferenci svojo odločitev objavil 34-letni Xavi Hernández.

Ta je z rdečo furijo osvojil evropski prvenstvi 2008 in 2012, na prvem je bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca, vmes pa je leta 2010 postal tudi svetovni prvak. V izbrani vrsti je odigral 133 tekem, zbral pa je 13 zadetkov. Nogometaš je sicer nameraval zapustiti Barcelono, a ga je novi trener Luis Enrique prepričal, da bo v katalonskem velikanu ostal še eno sezono. "Želim, da ljudje razumejo, da sem že bil prepričan v moj odhod. Bil semrazočaran, a odločitev je bila preuranjena. Luis Enrique in Zubi (športni direktor Andoni Zubizarreta, op. p.) sta mi zagotovila, da sem še lahko koristen," je še dejal odlični vezist.

"Minula sezona se je končala z razočaranjem. Pri Barceloni se nisem počutil več koristnega, enako je bilo z reprezentanco. To sta bili dve izmed največjih razočaranj v mojem življenju," je konec minule sezone povzel Xavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.