Šport > Nogomet
14 ogledov

Martino: Igrali smo enako kot v zadnjem desetletju

Atletico Madrid Reuters
Po rahlo presenetljivem preboju madridskega Atlética v polfinale Lige prvakov na račun Barcelone je bilo vzdušje v obeh taborih seveda diametralno nasprotno.

Trener Atlética Diego Siemone je po tekmi govoril o ljubezni do svojih varovancev, pojasnil pa je tudi taktični načrt svojega moštva. "Srečni smo, ker smo premagali Barço, ki je velik nasprotnik. Barça je imela nadzor dolga obdobja tekme. Zdaj se moramo umiriti, saj to še ni konec poti. Moramo se odpočiti, že v nedeljo nas čaka nova težka tekma," je začel Argentinec in pojasnil obrambno taktiko Madridčanov.

"Na obeh tekmah smo imeli načrt. Izpostavili smo dve območji. Najprej smo pritiskali blizu njihovega kazenskega prostora, druga cona pa je bila bližje našemu golu. Če v prvi coni nismo osvojili žoge, smo se vrnili in pokrili Iniesto, Xavija in Busquetsa. Začeli smo dobro, tako z odnosom kot glede nogometnih prvin. Kasneje se je Barcelona izboljšala, imeli smo težave z Danijem Alvesom, ki je pošiljal zgodnje predložke. V drugem polčasu smo morali nadzirati potek glede na čas in upati na drugi gol," je razložil.

Koke: Spektakularno!

"Igralci 'grizejo' in 'grizejo'. Občudujem jih. Ne le da jih imam rad, rad jih imam zaradi njihovega truda. To je njihov slog, ne moj, in nikoli ga ne izdajo. Velike bitke dobi tisti, ki se nanje bolje pripravi. Pri nas vlada neki občutek, in to lahko začutijo vsi," je nekdanji argentinski reprezentant delil komplimente svojim igralcem, ki so trenutno vodilni v španskem prvenstvu. 

"Moj gol je bil pomemben le zato, ker je ekipi pomagal do napredovanja. To je vse. Odigrali smo dve tekmi tako, kot smo si želeli, in mislim, da smo si zaslužili polfinale. Nadaljevali bomo z našo filozofijo, gremo tekmo za tekmo. Vseeno mi je, koga dobimo v polfinalu, vsak nasprotnik bo zahteven. Že zdaj smo igrali proti eni izmed najboljših ekip. Navijači? Spektakularno! Calderóna še nikoli nisem videl takšnega," je po tekmi povedal strelec odločilnega zadetka Koke.

Alves: Kriva je trava

"Ni bila sporna naša želja. Oni so uporabili svoja orožja in pustili igrišče zelo suho. Vedeli so, da nam to škodi in da to upočasni igro. Za njihov način igre je bilo to idealno, saj pošiljajo dolge žoge, se borijo in čakajo na protinapade," je po tekmi španskim novinarjem povedal bočni nogometaš Barcelone Dani Alves, ki pa je priznal, da je zmaga Atlética zaslužena.

"Seveda so zmagali pošteno. Ko ekipa naredi nekaj takega, kar so naredili oni, ji lahko le čestitaš. Igrišče vedno pokaže pravo sliko," je zaključil brazilski reprezentant.

Atletico - Barcelona | Avtor: Reuters Reuters
Martino: Takšno vzdušje redko v Evropi

"Vse, tudi rezultati, se zgodi z razlogom. Ko je Atlético dominiral, je izkoristil svojo priložnost. Tudi mi smo imeli priložnosti, in če bi izkoristili le eno, bi bil potek srečanja drugačen. Dobro so nas ustavili, pred kazenskim prostorom so postavili čvrst zid, ki ga nismo znali premagati. Naš slog igre se precej razlikuje od njihovega. Igrali smo, kot igra Barcelona že zadnjih deset let. Ta formula je prinašala uspehe. Navijači? Takšno vzdušje je v Evropi redkost, pogostejše je v Argentini," je povedal argentinski strateg, ki se je v nadaljevanju že ozrl proti prihodnjim izzivom. 

Xavi: Zaslužili bi si izenačenje

"Že v startu je Atlético razvil svojo igro dolgih žog in uspešno pobranih odbitkov. Sicer nismo popustili, a smo težko sestavili več zaporednih podaj. Pričakovali smo večji nadzor na sredini in s tem nad tekmo, a ni bilo tako. Razočarani smo, želeli smo več. Zdaj moramo stvari analizirati in se ozreti naprej. Ostajata nam še državno prvenstvo in finale pokala," je sklenil Martino. 

Legendarni vezist Barcelone Xavi Hernández je po tekmi dejal, da bi si tudi gostje zaslužili vsaj zadetek. "Imeli smo štiri ali pet čistih priložnosti. Oni so izkoristili nalet, ki so ga imeli na začetku tekme. Mislim, da smo se dobro borili in da bi si zaslužili izenačenje. Odigrali smo dve dobri tekmi, na obeh smo imeli priložnosti. Čestitke vsem pri Atléticu," je dejal kapetan Kataloncev v odsotnosti Carlesa Puyola.

Komentarjev 1