Šport
21 ogledov

"Smo boljši, a želimo si več!"

Tina Maze bo skupaj s soimenjakinjo Tino Robnik in Marušo Ferk v soboto nastopil Reuters
Severnoameriški uvod v sezono alpskega smučanja je za nami. Zdaj se tekmovalci selijo v Evropo, tudi člani slovenske reprezentance pa pričakujejo, da bodo na domačem snegu boljši.
Začeli smo bolje kot lani, stvari se izboljšujejo iz tekme v tekmo in vidi se napredek.
Miha Verdnik, predsednik strokovnega sveta alpskih reprezentanc

Po koncu severnoameriške turneje se bo karavana svetovnega pokala alpskih smučark in smučarjev znova preselila v Evropo, kjer se reprezentanti nadejajo veliko boljših rezultatov. Moška ekipa za tehnični disciplini bo s tekmami nadaljevala v Val d'Iseru, alpske smučarke pa naslednje preizkušnje čakajo v St. Moritzu.

Ženska ekipa za sobotni superveleslalom je že postavljena. Maruša Ferk, ki se je poškodovala na nedeljskem superveleslalomu v Lake Louisu, bo lahko startala že na sobotnem superveleslalomu v St. Moritzu. Tam bosta tudi Tina Maze in Tina Robnik. V nedeljo bo v St. Moritzu veleslalom, na katerem pa Ferkova ne bo nastopila.

Prav tako je že znana ekipa za moški tekmi v Val d'Iseru. Ta se bo proti Franciji odpravila v četrtek. V Val d'Iseru bo v soboto na sporedu veleslalom. Trener Pavli Čebulj bo priložnost ponudil Alešu Gorzi, Janezu Jazbecu, Mihi Kürnerju, na nedeljskem slalomu pa bodo startali Mitja Valenčič, Bernard Vajdič, Mitja Dragšič, Matic Skube in Kürner.

Specialiste za hitre discipline pa prvi preizkušnji na evropskih tleh čakata v Val Gardeni, kjer bosta 17. in 18. decembra na sporedu superveleslalom in smuk.

Predsednik strokovnega sveta alpskih reprezentanc Miha Verdnik je z nastopi onstran luže zadovoljen. "Res je, da smo si vsi želeli več, tako trenerji kot tekmovalci. Začeli smo bolje kot lani, stvari se izboljšujejo iz tekme v tekmo in vidi se napredek." Za novega odgovornega trenerja moške tehnične ekipe Čebulja je bila severnoameriška turneja dobra učna ura. "Glede na pokazano na treningih oziroma potem na tekmovanjih nižjega ranga na pokalu Nor-am so tekmovalci dobro pripravljeni, očitno pa dajo tekme svetovnega pokala svojo težo in prikazanega še ne prenesejo na tekme najvišjega ranga. Zato se bomo v prihodnje bolj posvetili psihološki pripravi."

Glede nastopov v Severni Ameriki pa se je pokazalo, da je odločitev, da odpotujemo v Kanado, pravilna. Maruša je skozi vse treninge pokazala napredek, napredek se je pokazal tudi na prvi tekmi.
Gregor Šparovec, odgovorni trener ženske ekipe za hitri disciplini

Odgovorni trener ženske ekipe za hitri disciplini Gregor Šparovec pa je zadovoljen, da poškodba Ferkove ni bila tako resna, kot je sprva kazalo: "Zelo nas veseli, da izvidi včerajšnjega pregleda Maruše Ferk kažejo, da je koleno stabilno. Prišlo je do zelo močnega udarca z notranje strani. Odločili smo se, da Maruša nastopi v St. Moritzu na superveleslalomu. Glede nastopov v Severni Ameriki pa se je pokazalo, da je odločitev, da odpotujemo v Kanado, pravilna. Maruša je skozi vse treninge pokazala napredek, napredek se je pokazal tudi na prvi tekmi. Na drugi tekmi se ji je pač ponesrečil srednji del, ta napaka pa je bila posledica prevelike želje."

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Andrej Jerman z začetkom sezone ni zadovoljen: "Zagotovo sem pričakoval več, kot sem dosegel. Po prvem treningu v Lake Louisu, ko sem bil peti, sem si rekel, da bodo stvari v Severni Ameriki stekle, a realnost na tekmah je drugačna, tako da sem se moral s tem zadovoljiti. Upam, da bo nadaljevanje boljše."

Nekoliko boljše je sezono začel Andrej Šporn: "Tako dobro še nisem startal na smuku na ameriških tleh. Z veleslalomom sem manj zadovoljen, saj sem dobro vozil na treningih, na tekmah pa nisem pokazal vsega. Ameriška turneja mi ni nikoli preveč ležala, toda to je moj najboljši začetek sezone. Po navadi v sezoni stopnjujem rezultate in upam, da bo tako tudi letos."

Prvo ime slalomske ekipe Mitja Valenčič je zadovoljen s formo: "Po Leviju, ko nisem bil zadovoljen s pokazanim in sem bil prepričan, da sem sposoben več, sem pilil formo doma, v Hausu in Alta Badii. Nastopil sem tudi na nekaj tekmah nižjega ranga, na katerih je bila tudi avstrijska slalomska ekipa in bil konkurenčen. Iz tega črpam optimizem za naprej. Na slalomu v Val d'Iseru si želim lep rezultat, da pridem v januarski slalomski blok čim bolj razbremenjen in v čim boljši formi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.