Šport
34 ogledov

Prevc se ne obremenjuje z vetrom

novinarska konferenca skakalci Katarina Ponjavić
Za člani slovenske skakalne reprezentance je uspešen pričetek leta. Po tretjem mestu Petra Prevca v skupnem seštevku novoletne turneje se je na poletih na Kulmu z uvrstitvijo na najnižjo stopničko zmagovalnega odra izkazal Jurij Tepeš.

Selektor Goran Janus ima v letošnji sezoni sladke skrbi, saj ima na vsaki tekmi kar nekaj adutov za najvišja mesta, kot prvi mož zasedbe pa se je izkazal Peter Prevc, ki konstantno drži stik z najboljšimi. 

"Ritem je zelo naporen, tako da nimamo časa za kakovostne treninge. O svetovnem prvenstvu in Planici v tem trenutku ne razmišljamo, saj si tekme sledijo iz tedna v teden. Upam, da bomo še naprej lahko delali v miru in zadržali koncentracijo. Ekipa za naslednje tekme na Poljskem in Japonskem ostaja enaka kot v Kulmu, za naprej pa bo veliko odvisno tudi od kvot iz celinskega pokala," je na današnjem druženju z novinarji pojasnil Janus.

Z razmerami se ne obremenjuje

Prevc kot trenutno tretjeuvščeni skakalec v skupnem seštevku svetovnega pokala na Poljsko potuje z visokimi ambicijami: "Forma je zelo konstantna, vendar je vedno mogoče narediti še kakšen korak naprej. Upam, da bom nadaljeval s tako visokimi uvrstitvami. Razmere mi na zadnjih tekmah niso bile najbolj naklonjene, vendar se s tem ne obremenjujem preveč."

Po slabih skokih v uvodnem delu sezone je na poletih na Kulmu zablestel Jurij Tepeš, ki upa, da bo zadržal dobro formo: "Težko sem čakal polete. V začetku sezone sem bil daleč od prave forme in s tako slabimi skoki ne bi bil konkurenčen na letalnici. Na treningih v Planici nisem imel prave primerjave s konkurenco, a se je odločitev za umik s tekem izkazala kot pravilna."

Tepeš Prevc novinarska konferenca skakalci | Avtor: Katarina Ponjavić Katarina Ponjavić

Kranjec v krizi

Slabše volje je veteran Robert Kranjec, ki odkrito priznava, da bi trenutno najbolj potreboval kakovosten trening.

"Nahajam se v težkem obdobju, ki ga moram čim prej prebroditi. Verjamem, da bom iz vsega skupaj potegnil nekaj plusov. Tehnika se mi je malce podrla, zato moram določene zadeve zastaviti na novo, vendar trenutno časa za trening ni na pretek."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.