Šport
63 ogledov

Ammann odpuščen iz bolnišnice

Simon Ammann EPA
Nesrečnega švicarskega smučarskega skakalca Simona Ammanna so po torkovem grdem padcu na sklepni tekmi novoletne turneje v avstrijskem Bischofshofnu danes odpustili iz bolnišnice v Schwarzachu in ga prepeljali v domovino.

"Počutim se veliko bolje. Vesel sem, da se bom vrnil domov," je dejal 33-letni Simon Ammann, sicer nosilec štirih odličij zlatega leska z olimpijskih posamičnih preizkušenj v ameriškem Salt Lake Cityju leta 2002 in kanadskem Vancouvru leta 2010.

Nesrečni Ammann je na nedavni tekmi v Bischofshofnu po pristanku grdo padel na obraz in kratkotrajno izgubil zavest, švicarski reprezentančni zdravnik Walter Frey pa je dejal, da Ammann po tej hudi izkušnji potrebuje počitek.

SP še pod vprašajem

V tem trenutku ni znano, kdaj bo Ammann ponovno začel s treningi in ali bo morda nastopil na svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah, ki bo med 19. februarjem in 1. marcem v švedskem Falunu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.