Šport
42 ogledov

Sobota za ljubitelje boksa

boks venko Sport club M
Dolenjska, natančneje športni center Otočec, bo v soboto gostila finale prvega pokalnega prvenstva Slovenije v boksu, na katerem se bo v enajstih borbah večera predstavili malodane vsi najboljši slovenski amaterski boksarji ta hip.

K izbiri lokacije tekmovanja, ki ga organizira Boksarska zveza Slovenije (BZS) in Sport club M, je veliko prispevala velikodušna pomoč Mestne občine Novo mesto in angažiranost Agencije Kupteh, ki so zadovoljili vse pogoje za odlično izvedbo tega vrhunskega športnega dogodka, ki se obeta v srcu Dolenjske.

Samo pokalno tekmovanje, ki so ga na BZS letos pripravili prvič, pa je po besedah predsednika zveze Rudolfa Pavlina eden od načinov, da bi domačim boksarjem ponudili možnost čim večjega število borb v Sloveniji. "Rio blizu, naše ambicije pa so velike," je med drugim dejal predsednik BZS, ki je predstavil tudi vse tekmovalne pare.

Boksarski spektakel se bo začel ob 20. uri, odprle pa ga bodo ženske. Do 51 kg se bosta pomerili Monika Božičko (Ring, Ptuj) in naša najbrž najboljša boksarka vseh časov Mateja Rajterič (Combat Academy, Ljubljana). Do 54 kg se bosta spopadli Anja Jabločnik (Ring Ptuj) in Nina Gorišek (Gepard, Ljubljana), ženski del večera pa bosta v kategoriji do 64 kg zaključili Katarina Kosmač (FCL Ljubljana) in Petra Koželj (Gepard).

"Prav vesela sem in komaj čakam tekmovanja. Vidi se, da je v boksarski zvezi zapihal nov in svež veter, ki prinaša veliko novega in kar je najbolj pomembno veliko koristnega za slovenski boks. V takem vzdušju in ob taki organizaciji pa so vsi nastopi lahko samo užitek. Upam, da bodo uživali tudi gledalci na Otočcu," pravi naša najboljša boksarska Mateja Rajterič.

V najlažji kategoriji pri moških, do 56 kg, se bosta pomerila Marko Muratovič (Sande Team , Ruše) in Blaž Škrjanc (Ring). Eden od vrhuncev večera bi moral biti dvoboj dveh mladih obetavnih članov do 60 kg, Tadeja Mernika (Slovenska Bistrica ) in Gregorja Debeljaka (Ljubljana). Redžo Ljutič (Gepard) in Alen Pauman (Slovenska Bistrica) se bosta pomerila v kategoriji do 64 kg, Jernej Gajšek (Sande Team) in Nejc Nedeljko (Ring) pa do 69 kg. Do 75 kg se obeta zanimiv dvoboj med še enim obetavnim mladim boksarjev Aljažem Venkom (Slovenska Bistrica ) in Domnom Horvatom (FCL Ljubljana). Za naslov pokalnega prvaka do 81 kg se bosta spopadla Denis Lazar (Ring) in Klemen Turkaš (Fužinar, Ravne na Koroškem), do 91 kg pa Almedin Hodžič (Gepard) in Nejc Vodovnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.