Šport
14 ogledov

Sodnikoma le porogljivo zaploskali

poljska katar sp 2015 EPA
Poljski rokometaši so po porazu proti Katarcem, h kateremu naj bi odločilno pripomogla srbska delilca pravice, sodniški dvojici namenili porogljiv aplavz.

Poljska rokometna reprezentanca je v polfinalu svetovnega prvenstva v Dohi izgubila proti Katarju (29:31) in po tekmi ostro kritizirala sojenje srbske naveze Nenad Nikolić/Dušan Stojković.

Poljaki so tekmo proglasili za ''sramoto'', Poitr Chrapkowski pa se sprašuje, ali je Katar že kupil uspešen zaključek prvenstva. Katarski strateg Valero Rivera se je tekom prvenstva srečeval z očitki zaradi velikega števila naturaliziranih igralcev, vendar je pozornost venomer uspešno preusmeril nazaj na igro. ''Pogovarjajmo se o rokmetu, ok?'' je na neki tiskovni konferenci odvrnil novinarju.

Katarska reprezentanca je sestavljena iz večinoma tujih igralcev, kar sicer ni v nasprotju s pravili, je pa v nasprotju z duhom tekmovanja. ''Nimaš občutka, da igraš na svetovnem prvenstvu. Zdi se, kot da igraš proti svetovni ekipi,'' je po porazu v osmini finala dejal avstrijski vratar Thomas Bauer.

Razočarani poljski rokometaši so po koncu tekme sodniški dvojici namenili porogljiv aplavz.

 

Komentarjev 1
  • dragec 14:13 31.januar 2015.

    Denar je sveta vladar