Šport
1540 ogledov

Sodniške kartice razkrivajo nekaj zelo presenetljivega

joshua usik Epa
Ukrajinski boksar Oleksander Usik je s presenetljivo zmago nad Anthonyjem Joshuo postal svetovni prvak v težki kategoriji po različicah IBF, WBA, IBO in WBO.

Izzivalec Oleksander Usik je v soboto šokiral boksarski svet, ko je pred več kot 60.000 gledalci na stadionu Tottenhama v Londonu premagal Anthonyja Joshua.

Novopečeni svetovni prvak je slavil s soglasno sodniško odločitvijo z rezultati 117:112, 116:112 in 115:113. 

Aleksander Usik Anthony Joshua Video Šport 62.000 ljudi v šoku obnemelo

Po dvoboju so se na spletu pojavile sodniške kartice, ki razkrivajo, da je bil Joshua v dobrem položaju za zmago, do preobrata pa je prišlo v deveti rundi, ko je utrpel poškodbo očesa.

joshua usik | Avtor: Epa Epa
Britanec je imel ob koncu osme runde na računu več točk od nasprotnika (229:228), a je nato začel popuščati, medtem ko je Ukrajinec zadnje štiri runde odboksal vrhunsko.

"V deveti rundi nisem videl ničesar. Moje oko je bilo zaprto. To je bila dobra izkušnja, saj mora borec tudi v takšnih trenutkih nadzirati čustva in ostati zbran. Nisem več videl. To se mi v karieri še ni zgodilo," je povedal Joshua.

"Joshua je zmagoval"

Boksarski promotor Eddie Hearn, ki je sodniške kartice prvi posredoval javnosti, je povedal: "Joshua je bil po osmih rundah na poti k zmagi. Po tem je izgubil deveto, deseto, enajsto in dvanajsto rundo. To so runde, ki odločajo o naslovu prvaka. Usik je bil zelo močan in naredil je tisto, kar je bilo potrebno, da je Anthonyja fizično in mentalno utrudil," je povzel Hearn.

Joshua, ki je utrpel šele drugi poraz v karieri (26-2), namerava izkoristiti klavzulo v pogodbi, ki mu zagotavlja možnost povratnega obračuna. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.