Šport
56 ogledov

Šok! Nole klonil proti 55. igralcu sveta

Jiri Vesely, Novak Đoković EPA
Čeh Jiri Vesely je na teniškem turnirju ATP V Monte Carlu pripravil veliko presenečenje. V drugem krogu je izločil branilca naslova in prvega igralca sveta Novaka Đokovića

Jiri Vesely, 55. igralec na lestvici ATP, je na turnirju s štirimi milijoni evrov nagradnega sklada Srba ugnal s 6:4, 2:6 in 6:4.

Novbak Đoković je do tega dvoboja zmagal 14-krat zaporedoma (skupno razmerje zmag in porazov znaša 28:2) in ima v letu 2016 že štiri turnirske zmage. "To je dokaz, da nihče ni nepremagljiv. Velikokrat v karieri sem izgubil dvoboj. To še zdaleč ni prvič. Ni lahko biti poražen, toda čestitati moram tekmecu, igral je dobro, serviral izvrstno. Taktično je prav tako igral dobro, bil je agresiven. Sam pa sem igral zelo, zelo slabo," je dejal Đoković.

Vesely doslej še ni zmagal v dvobojih z igralci iz najboljše deseterice. "Boril sem se za vsako točko," je dejal Čeh.

V drugem krogu se je med drugim moral posloviti tudi šesti nosilec Čeh Tomaš Berdych, ki ga je izločil teniški igralec iz Bosne in Hercegovine Damir Džumhur. Ssvojo nalogo pa so uspešno opravili četrtopostavljeni Švicar Stan Wawrinka, petopostavljeni Španec Rafael Nadal, ki je ugnal Aljaža Bedeneta, in desetopostavljeni Kanadčan Miloš Raonić. V osmini finala sta že tudi drugi nosilec Andy Murray in tretjepostavljeni Roger Federer.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 19:15 13.april 2016.

    Hvala bogu , da ga že enkrat Srbi nehajo cpat , o njegovih uspehih kot uspehih Cpbije , a on niti davkov Srbiji ne plačuje !