Šport
42 ogledov

Šok za finske hokejiste

sp hokej švica norveška EPA
Na SP elitne divizije so bile odigrane tekme drugega kroga.

Na svetovnem prvenstvu v hokeju so v nedeljo za presenečenje v Parizu poskrbeli domači hokejisti Francije, ki so premagali favorizirane Fince kar s 5:1. Še višje zmage so dosegle ZDA, Kanada in Rusija, ki so premagale Dansko s 7:2, Slovenijo prav tako s 7:2 in Italijo z 10:1.

Začelo se je s pričakovanimi izidi zgodnjih tekem, v katerih je zasedba svetovnih prvakov Kanadčanov brez večjih težav premagala Slovenijo s 7:2; pri Slovencih se je izkazal vratar Gašper Krošelj s 44 obrambami, vseeno pa ni mogel preprečiti visoke zmage Kanade.

Podobno je bilo v Kölnu, kjer je Rusija odigrala enosmerno tekmo z Italijo. Ta je sicer dosegla gol, dobila pa jih je kar deset, pri čemer so bili Rusi zelo učinkoviti z igralcem več, ko so italijanskega vratarja premagali šestkrat.

Tudi Američani niso imeli večjih težav. Danska, ki je kot gostiteljica naslednjega SP varna, saj ne more izpasti, je še brez točke, tokrat so bili Američani boljši s 7:2. Izkazal se je komaj 18-letni Clayton Keller, ki je svojo ekipo s tremi zadetki popeljal do prve zmage na tem tekmovanju.

Francozi, ki so danes opravili predsedniške volitve, pa so popoldne v dvorani Bercy z navdušenjem pospremili svoje hokejiste. Ti v tekmo s Finsko niso vstopili kot favoriti, toda bolj ko se je tekma razvijala, boljši so bili domačini. Na krilih navijačev in vratarja Floriana Hardyja (42 obramb) so povsem ustavili Fince, sami pa učinkovito kaznovali vse finske napake in na koncu dosegli visoko zmago s 5:1. Za Francijo je to sploh prva v devetih medsebojnih dvobojih na dosedanjih SP.

V večernih tekmah so igrali še Latvija in Slovaška v Nemčiji ter Norveška in Švica v slovenski skupini v Parizu. Švicarji so se po težavah s Slovenci na prvi tekmi tokrat odlepili v drugi tretjini in prednost tudi zadržali do konca dvoboja, končni izid je bil 3:0. Latvija pa je prav tako povedla z 2:0, Slovaška, na tem SP je imela veliko težav že z Italijo, pa več kot enega gola ni zmogla in je izgubila z 1:3. Latvija se je z zmago povzpela na prvo mesto te skupine s šestimi točkami.

SP elitne divizije, 2. krog:

Skupina A (Köln)

Italija - Rusija 1:10 (0:2, 1:3, 0:5)
ZDA - Danska 7:2 (3:1, 3:1, 1:0)
Latvija - Slovaška 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

LESTVICA:
1. Latvija 6
2. Rusija 5
3. Švedska 4
4. ZDA 3
5. Nemčija 3
6. Slovaška 2
7. Italija 1
8. Danska 0

Skupina B (Pariz)

Slovenija - Kanada 2:7 (0:3, 1:3, 1:1)
Finska - Francija 1:5 (0:1, 1:2, 0:2)
Švica - Norveška 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

LESTVICA:
1. Kanada 6
2. Švica 5
3. Francija 3
4. Češka 3
5. Norveška 3
6. Finska 3
7. Slovenija 1
8. Belorusija 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.