Šport
667 ogledov

Šok: žreb kroglic se je poigral 14-kratnim zmagovalec turnirja

Nadal Epa
Nekdanji prvi igralec sveta Rafael Nadal se bo že v uvodnem krogu OP Francije, kjer je doslej zbral rekordnih 14 lovorik, pomeril s trenutno enim izmed najboljših igralcev na pesku Alexandrom Zverevom.

Žreb za drugi grand slam sezone ni bil naklonjen najboljšemu igralcu v zgodovini peščenih turnirjev. Štirinajstkratni prvak Roland Garrosa, Španec Rafael Nadal, se bo že v prvem krogu srečal z olimpijskim prvakom in četrtim nosilcem Nemcem Alexandrom Zverevom.

Sedemintridesetletni Nadal, ki je že večkrat napovedal, da bo to verjetno njegov zadnji nastop v Roland Garrosu, ni med postavljenimi igralci, saj je v zadnjem letu po težavah s poškodbami nazadoval na 276. mesto lestvice ATP.

Nadal se je z Zverevom srečal pred dvema letoma v polfinalu odprtega prvenstva Francije. Dvoboj se je končal v drugem nizu, saj si je Nemec poškodoval gleženj, zaradi katerega je izpustil preostanek sezone.

Španec je nato v finalu deklasiral Norvežana Casperja Ruuda in prišel do 14. naslova, kar je hkrati njegova zadnja lovorika na turnirjih ATP.

Nadal | Avtor: Epa Epa

Vse od tedaj je imel Nadal težave s poškodbami. Njegov najboljši izid letos na pesku je uvrstitev v osmino finala turnirja masters v Madridu.

Zverev velja za enega glavnih favoritov za naslov v Parizu, še posebej, ker prvi trije nosilci, Srb Novak Đoković, Italijan Jannik Sinner in Španec Carlos Alcaraz, niso v formi oziroma imajo zdravstvene težave. Zverev je prejšnji teden osvojil masters v Rimu.

Đoković bo OP Francije začel proti domačinu Pierre-Huguesu Herbertu, ki bo na turnirju nastopil s povabilom, Sinner se bo uvodoma srečal z Američanom Christopherjem Eubanksom, Alcaraza pa čaka kvalifikant ali srečni poraženec.

Žreb je poskrbel še za en zanimiv par prvega kroga - pomerila se bosta veterana in nekdanja zmagovalca grand slamov Švicar Stan Wawrinka in Škot Andy Murray.

Đoković Poseben dan Šport Đoković si je podaril lepo rojstnodnevno darilo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.