Šport
60 ogledov

Sokoli premagali lanske finaliste, sedaj prihajajo prvaki

Sokoli Boris Gorički
V avstrijski ligi AFL je minuli konec tedna slovenskim prvakom v ameriškem nogometu – ekipi Ljubljana Silverhawks uspelo premagati eno izmed najboljših ekip v Evropi, lanske finaliste lige AFL – Graz Giants.

Sedaj jih čaka še težja naloga: v Ljubljano prihajajo Swarco Raiders, najbolj dominantna ekipa v Evropi in aktualni prvaki lige AFL.

                                      Graz Giants 26 – 31 Ljubljana Silverhawks 

                                                    (7-6/0-13/7-0/12-12)

Anthony Gardner, odlični podajalec Sokolov je v zadnji četrtini prejel neugoden udarec pod obrazno masko in si poškodoval nos, a je stisnil zobe in podal še za zmagovalni zadetek. Skupno je podal za 350 jardov in pet zadetkov, ki jih je odlično razporedil med svoje lovilce: dva je ujel Matic Tomše, po enega pa Eugen Sumič, Rok Sedej in Sheldon Augustine, nova okrepitev Ljubljančanov. Obramba je dodala dve prestreženi podaji.

Tekmo so Ljubljančani odigrali brez napadalnega koordinatorja Boba Palčiča, ki je zaradi zdravstvenih težav odpotoval v ZDA, zato je celotno trenersko breme padlo na ramena glavnega trenerja Roka Štamcarja, ki je po tekmi dejal: "Fantje garajo že nekaj mesecev in to zmago so si zaslužili, saj so odigrali srčno, v ključnih trenutkih pa so pokazali, da se ne zlomijo. Ne morem verjeti, da smo s takšnim proračunom premagali ekipo, ki je imela ob igrišču 30 igralcev več kot mi in približno 10 trenerjev. Jaz pa sem bil sam. Sicer je bilo nekaj napak, a jih bomo do naslednje tekme, ko v Ljubljano prihajajo prvaki lige AFL, odpravili."

Silverhawks-Giants | Avtor: Jani Pavlin Jani Pavlin

Po zmagi pa ekipo Ljubljana Silverhawks čaka že nov izziv, saj v Ljubljano prihaja najbolj dominantna ekipa Evrope – Swarco Raiders Tirol. Dvoboj aktualnih in petkratnih prvakov lige AFL ter slovenskih prvakov bo odigran v soboto, 15.4. ob 15.00 v Športnem parku Ljubljana v Spodnji Šiški.

Komentarjev 1
  • Dixon 11:06 06.april 2017.

    Fenomenalno! To pa bo treba it pogledat na žaka.