Šport
12 ogledov

Sonca še naprej svetijo

Helios Suns KZS/alesfevzer.com
Košarkarji Helios Suns so na drugi polfinalni tekmi lige Telemach v Domžalah premagali Rogaško z 82:66 (27:18, 45:34, 63:47) in izid v zmagah izenačili na 1:1. Tretja tekma in odločilna bo v ponedeljek v Rogaški Slatini.

V taboru Rogaške so pred tekmo v Domžalah vlogo favorita prepuščali domačim, a vseeno pričakovali tesno tekmo in govorili celo o novem presenečenju. Toda scenarij se ni ravno uresničil, saj so bili igralci Heliosa praktično vso tekmo v ospredju in tekmeca držali na bolj ali manj varni razdalji. Tako so si uresničili željo, da serijo podaljšajo na tretjo tekmo.

Domžalčani so prvo četrtino odigrali odločno, razpoložena sta bila predvsem Jure Pelko in Gezim Morina, ki sta skupaj dosegla 16 točk v tem delu igre in tako prispevala levji delež k vodstvu 27:18 pred drugimi desetimi minutami. V teh so njuno vlogo prevzeli drugi in držali oziroma še povečali prednost. Na glavni odmor so po košu Tadeja Koštomaja v zadnjih sekundah Domžalčani odšli z 11 točkami naskoka. Helios Suns so prevladovali v skoku, prav tako pa bili natančni za dve točki, imeli so 69-odstoten met.

V tretji četrtini domači gostov niso spustili blizu, tik pred koncem tega dela igre sta Jan Močnik s trojko in Luka Vončina s košem poskrbela že za 63:47 in lažje delo v zadnjih desetih minutah. Tudi v prvi polovici teh so imeli vse vajeti igre v svojih rokah domači, ki so brez posebnih težav držali zanesljivo prednost, ko pa je Zena Ray Upshaw tri minute pred koncem zadel trojko za 77:62, je bil zmagovalec praktično odločen.

Pri domačih sta bila s po 18 točkami najboljša strelca Kyle David Casey in Pelko, ki je dosegel kar pet trojk, pri gostih pa sta Tadej Ferme in Sandi Čebular zbrala po 12 točk.

"Končna razlika niti ni pomembna. Rezultat v zmagah je 1:1 in vsi vemo, kaj nam lahko prinese tretja tekma, tako da se ne mislimo skrivati. Kontrolirali smo dogajanje na parketu in prikazali zelo malo nihanj, tako da moramo biti zadovoljni. V ponedeljek bo imela Rogaška prednost domačega parketa na katerem vedno igrajo zelo dobro. Igramo kolektivno in mislim, da so fantje dozoreli, tako da se lahko spopadejo s pritiskom. Pred svojimi navijači bodo košarkarji Rogaške zelo motivirani in zagotovo nas čaka zelo zanimiva tekma. Polfinalna serija je odlična in uživam v vsaki minuti. Po štirih mesecih na klopi Domžal je to velika nagrada zame. Gradili smo ekipo in splezali iz težke situacije. Igralci so sprejeli moj način dela to kažejo tudi na parketu. Na prvi tekmi v Rogaški Slatini smo razmišljali, da lahko skušamo zmagati, sedaj pa moramo zmagati, če ne se bomo malce prej odpravili na morje (smeh)," je po tekmi dejal trener Domžalčanov Gašper Okorn.

"Favorizirani Helios je izkoristil domač parket in polfinalni niz Lige Telemach izenačil na 1:1. Njegova zmaga je bila visoka, a vse kar šteje je, da bo oodločala ponedeljkova tekma. Zahvalil bi se številnim navijačem, ki so nas prišli vzpodbujat na tekmo v Domžale," pa je povedal Damjan Novaković, trener Rogaške.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.