Šport
400 ogledov

Sosedje boljši od čete Uroša Zormana

Uroš Zorman Profimedia
Slovenski rokometaši izgubili generalko za EP.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na pripravljalni tekmi v Poreču izgubila proti Hrvaški s 26:32 (10:16). Za slovenske rokometaše je bila tokratna tekma zadnja pred odhodom na evropsko prvenstvo, ki bo potekalo med 10. in 28. januarjem v Nemčiji.

Slovenija bo skupinski del igrala v Berlinu, med 11. in 15. januarjem se bo pomerila s Ferskimi otoki, Poljsko in Norveško. V drugi del tekmovanja bosta napredovali najboljši izbrani vrsti iz skupine D ter se v Hamburgu križali z najboljšima dvema iz skupine E (Švedska, Nizozemska, BiH in Gruzija) ter skupine F (Danska, Portugalska, Češka in Grčija).

Izbranci slovenskega selektorja Uroša Zormana so v petek premagali Črnogorce s 37:32 (19:15).

Na drugi tekmi v Poreču je slab uvod slovensko reprezentanco stal ugodnejšega izida. Potem ko je Borut Mačkovšek s "projektilom" na začetku tretje minute izenačil na 1:1, so pobudo prevzeli Hrvati in s petimi zaporednimi zadetki stopili v ospredje. Tudi v preostanku prvega polčasa Slovencem igra nikakor ni stekla. V njej je bilo preveč tehničnih napak, med hrvaškima vratnicama pa je kraljeval nekdanji vratar celjskega kluba Filip Ivić, ki je na obračunu zaustavil tudi štiri izmed šestih slovenskih strelov s sedmih metrov.

V 24. minuti je hrvaška prednost poskočila na visokih osem zadetkov (13:5), ob odhodu na glavni odmor pa je ekipi ločilo šest golov (16:10).

Po vrnitvi na igrišče je slovenska vrsta zaigrala veliko bolje. Matic Suholežnik je s šestmetrske črte v 36. minuti znižal zaostanek na 14:17. Trije zadetki so ekipo ločili še devet minut kasneje, ko je za 19:22 zadel Gašper Marguč, bližje pa se Sloveniji ni uspelo približati.

Pri Sloveniji je bil s petimi zadetki najboljši Mačkovšek, štiri je dodal Nejc Cehte.

"Če na tekmi nismo pravi, rezultat ne more biti pozitiven. V zagovor igralcev lahko rečem, da so morda nekoliko utrujeni, saj je bila to druga tekma v 24 urah. Ob tem nas je nekoliko presekala poškodba Roka Ovnička, tudi nekateri ostali igralci so nekoliko načeti. Med polčasom smo se zbrali, nadaljevali dobro, v igri imeli navdih. Približali smo se na tri zadetke zaostanka, pa za tem napravili tehnično napako ali zgrešili neoviran strel. Če potegnemo črto, smo zgrešili tudi pet sedemmetrovk. Ne spomnim se, kdaj je bilo nazadnje tako," je po tekmi dejal selektor Zorman.

"V petek smo odigrali precej boljšo tekmo. Tokrat je v naši igri manjkala energija, morda je za to kriva tudi manjša utrujenost. Obračun s Hrvati smo začeli brez iskrice, kar me najbolj moti. Morda je ta poraz opomin, ki je prišel še ob pravem času. Sposobni smo igrati precej bolje. Upam, da nam bo zaušnica koristila ter da bomo na evropskem prvenstvu pokazali prave predstave," je dodal kapetan Jure Dolenec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice