Šport
15 ogledov

"Španci imeli strašen veter v hrbet"

null Žurnal24 main
Slovenski selektor Memi Bečirović je po porazu s Španijo (80:97) zatrdil, da so dali fantje vse od sebe in da končni rezultat ni pravi pokazatelj dogajanja na igrišču.

Tudi Memi Bečirović se po tekmi ni mogel izogniti sodniški trojici. "Težko je igrati, če ni enakega sodniškega kriterija. Normalno je, da v nekem trenutku padeš. Mi smo bili v tekmi, ampak imeli so strašen veter v hrbet. Je pa res, da sta potem Navarro in Llull zadevala za tri točke in so se pač odlepili. Končni rezultat ni realen pokazatelj tega, kar se je na igrišču dogajalo 30 ali pa 35 minut. Ogromno je bilo kontakta na obeh straneh, ampak na eni strani so piskali, na drugi pa ne," je dejal selektor in odločno zanikal misel novinarskega kolega, da pri fantih ni bilo videti takega žara kot proti Braziliji in Avstraliji: "Ne, s tem se absolutno ne strinjam. Pojdite v garderobo in poglejte, kakšni so. Borili smo se, ampak težko je bilo. Svetovni prvaki so in potrebujejo pomoč. Zdaj pa odigraj. Lahko je gledati od strani in reči, ja, malo so se umaknili. Če tebe en mlati 40 minut, pa da vidimo, kje boš končal."

Saj ste videli, kako je Sergio (španski selektor Scariolo, op. p.) na drugi strani pritiskal, pa ni dobil tehnične, še opozorila ne. Čakaj malo, to se ne bi smelo dogajati. Vsaj ne na takih tekmovanjih. Ampak na žalost se dogaja.
Memi Bečirović

Pa še nekaj o pritisku na sodnike na španski strani. "Saj ste videli, kako je Sergio (španski selektor Scariolo, op. p.) na drugi strani pritiskal, pa ni dobil tehnične, še opozorila ne. Čakaj malo, to se ne bi smelo dogajati. Vsaj ne na takih tekmovanjih. Ampak na žalost se dogaja," pravi Memi, o tekmi pa doda: "Slabo so odigrali centri. Razen Mihe Zupana v skoku in v napadu. Vsi ostali pa so odigrali slabše kot na prejšnjih tekmah. Ampak tako je. Potrebovali bi pomoč visokih igralcev."

O tekmi za sedmo mesto, ki Slovence čaka v soboto ob 14. uri po slovenskem času, pa je selektor povedal: "Še ena tekma je pred nami. Poizkušali se bomo boriti, dati maksimum. Ne pa pozabiti, da smo med prvimi osmimi edina reprezentanca, ki nima kolajne z velikih tekmovanj."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.