Šport
70 ogledov

Španci načeli slovensko samozavest

Zarabec Slovenija Španija
1/5
EPA
Slovenska rokometna reprezentanca je na zadnji tekmi predtekmovanja visoko izgubila s Španijo (36:26) in v skupini B zasedla drugo mesto. V osmini finala se bo v soboto v Parizu merila z Rusijo.

Reprezentanca Slovenije bi v primeru zmage nad Španijo osvojila prvo mesto v skupini B in bi se v osmini finala merila z Brazilijo, po porazu (36:26) pa jo v soboto v Parizu čaka precej težji tekmec - Rusija.

V skupini B je tretje mesto osvojila Makedonija, četrto pa Islandija. Slednja se bo v osmini finala pomerila z zmagovalko skupine A Francijo, Makedonija pa z Norveško.

Slovenski in španski rokometaši so v preteklosti odigrali številne dvoboje na velikih tekmovanjih, večina se jih je končala v korist Špancev. Na zadnjih dveh medsebojnih dvobojih pred četrtkovim (kvalifikacije za OI in EP) je Slovenija sicer ostala neporažena, na tretjem obračunu na svetovnih prvenstvih pa je proti Španiji še tretjič klonila. 

Stik izgubili že v prvem polčasu

V vratih Slovenije je začel Matevž Skok, na klopi je na svojo priložnost tokrat čakal Urban Lesjak. Vujovićevi varovanci so v obrambi začeli odlično, po nekaj obrambah Skoka so prvi gol prejeli šele v sedmi minuti (1:2). Po nekaj nenatančnih strelih Slovenije je Španija v 12. minuti prvič povedla (4:3).

Kmalu zatem je Slovenija zaostajala že za tri gole (7:4), Vujović pa je nalet Špancev ustavil z minuto odmora. Kljub temu se razlika ni zmanjšala, pri izidu 11:8 je Gonzalo Vargas ubranil sedemmetrovko Vidu Kavtičniku in botroval še višjemu naskoku Špancev (12:8).

Slovensko mrežo je najbolj redno polnil David Balaguer s položaja desnega krila in pet minut pred odmorom je bilo že plus pet za Špance (14:9). Še en timeout ni prebudil Slovencev, pri katerih je edini redno zadeval Gašper Marguč in na polčas je Španija odnesla zajetno prednost (18:10).

Vse dvome o zmagovalcu so Španci praktično razrešili že na začetku nadaljevanja, ko so po treh zaporednih zadetkih povedli za enajst (21:11). V naslednjih minutah je razlika ostajala na enakem nivoju.

Sredi drugega polčasa je Slovenija trikrat zapored zadela in rezultat naredila precej znosnejši (25:17), več pa Vujovićevim varovancem ni uspelo in na koncu je Slovenija klonila za deset (36:26).

Za Slovenijo je bil najbolj učinkovit Gašper Marguč s šestimi zadetki, štiri je dodal Jure Dolenec. Za Španijo je David Balaguer zabil sedem golov, vse že v prvem polčasu.

SP v rokometu (skupina B), 5. kolo:

Španija - Slovenija 36:26 (18:10)
Marguč 6, Dolenec 4; Balaguer 7, Rivera 6.

Makedonija - Islandija 27:27 (13:15)
K. Lazarov 7; Karason 7.

Tunizija - Angola 43:34 (23:16)
Bannour 10; Teca 10.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.