Šport
15 ogledov

Spektakel na slovenskih cestah

Matej Mohorič Profimedias
Direktor 23. kolesarske dirke Po Sloveniji Bogdan Fink 13 dni pred začetkom slovenske pentlje pravi, da tekmovalce čaka vse prej kot lahko delo, to pa gledalcem zagotavlja spektakel ob cestah.

"Na prvi pogled trasa ni lahka. Sky, Lampre in Orica imajo izredne sprinterske ekipe. Tudi Dimension data z Markom Cavendishem. Zadnji del prve etape v Kopru s ciljem v Žusterni ni lahek. Že tam lahko tisti, ki računajo na skupno zmago, hribolazci, kaj izgubijo. Treba bo tri dni osredotočenosti. Zadnji dan Cavendish, Elia Viviani in Lampre računajo na sprint. Mislim, da ne bo tako lahko. V tej konkurenci bodo ekipe lažje nadzorovale potek. Vedno se bo našla ekipa za kontrolo. Po drugi strani pa bo zaradi profila toliko težje," pred 23. izvedbo razmišlja direktor dirke po Sloveniji Bogdan Fink.

Lani je zadnjo etapo v središču Novega mesta dobil Marko Kump, takrat še v dresu domače Adrie Mobil. Letos je oblekel druge barve, na kraj zločina se vrača kot član Lampre-Meride. Ta v Slovenijo pošilja močno ekipo, poleg Kumpa še dva Slovenca Mateja Mohoriča in Luko Pibernika. Fink meni, da lahko Dolenjska puščica, kot kličejo Kumpa, domačo dirko zaključi z zmago.

"Marko je izreden sprinter. Če bi bil cilj etape kje drugje, bi več možnosti pripisoval komu drugemu. Ker je cilj v Novem mestu, sprint pa je specifičen, ki ga Marko pozna, sem prepričan, da ima več možnosti, da ponovi lanskoletni uspeh. Posebej, ker ima ob sebi zelo močno ekipo Lampreja, ki mu bo pripravila teren, da bo Marko to realiziral," je dejal Fink, ki v krogu favoritov za končno zmago za zdaj vidi predvsem Diega Ulissija iz Lampreja in Bena Swifta iz Skyja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.