Šport
205 ogledov

Spektakel: Rusija prihaja v Trst

Miran Fabjan Osebni arhiv
V nedeljo bo v Trstu na sporedu borilni spektakel Rusija prihaja v Trst, ki ga bo zaznamovala tudi bogata slovenska udeležba. Miran Fabjan bo naskakoval naslov svetovnega prvaka, Bor Bratovž se vrača po dolgotrajni poškodbi, Rudolf Pavlin pa bo zadnjič v svoji bogati karieri stopil v ring.

Dogodek Rusija prihaja v Trst bo še kako zanimiv za slovenske ljubitelje borlnih športov. Na sporedu bodo borbe po pravilih K-1, tajskega boksa in MMA, zelo pomembno vlogo pa bodo igrali tudi nekateri izmed najboljših slovenskih borcev. Ob Miranu Fabjanu (K-1), Boru Bratovžu in Rudolfu Pavlinu, bo prvi profesionalni nastop vknjižil še obetavni Matjaž Vičar (vsi MMA).

Fabjan se bo v borbi za naslov svetovnega prvaka do 85 kilogramov po pravilih K-1 v verziji MTA pomeril z izjemno nevarnim Rusom Nabirjem Išakovom. "Pričakujem težko, naporno borbo. Nasprotnik je zelo kakovosten. Gre za mladega fanta, ki je lačen zmag, a ima hkrati veliko izkušenj. Kot zmeraj v Trstu so mi organizatorji priskrbeli trdega nasprotnika. Spada med najboljše borce na svetu, a tja spadam tudi sam. Grem po naslov svetovnega prvaka, ki bi bil še korak naprej v moji karieri. Nasprotnik je premagljiv. Moral bom unovčiti svoje dolgoletne izkušnje in pametno izpeljati borbo," pravi Fabjan, ki bo to nedeljo že 62-ič v svoji karieri stopil v ring. Do zdaj je vknjižil 41 zmag (25 z nokavtom), 15 porazov in pet remijev. Na drugi strani je Išakov na 15 profesionalnih borbah kar 14-krat nokavtiral nasprotnika in vknjižil le en poraz. Ob tem ima več kot 100 borb v amaterski konkurenci.

Bor Bratovž | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Po letu in pol se bo v ring vrnil Bratovž. Eden izmed najboljših slovenskih borcev po pravilih MMA je med drugim v svoji karieri že nastopal tudi v domovini borilnih športov na Japonskem. Tokrat mu bo nasproti stal domačin Emanuele Palombi. "Na to borbo sem se zelo dobro pripravil. Nekoliko me je sicer ovirala poškodba ključnice, a sem po zaslugi dobrih treningov uspel priti v pravo formo. Kondicijsko sem odlično pripravljen. Komaj sem čakal, da se vrnem v ring. Pripravljen sem na vse, kar lahko ponudi nasprotnik," je kar nekoliko nestrpen 33-letni Domžalčan, ki je doslej vknjižil devet zmag in štiri poraze,

Rudolf Pavlin | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
Borba v Trstu bo nekaj posebnega tudi za Pavlina. 41-letni borec se je namreč odločil, da bo to njegov zadnji dvoboj v bogati karieri. Popularni Rudi je sicer doslej sedemkrat zmagal (zmeraj je nasprotnike prisilil v predčasno predajo, "submision") in izgubil le proti odličnemu Hrvatu Igorju Pokrajcu, ki je nekoč blestel tudi v sloviti organizaciji UFC. "Že nekaj časa več ne gradim kariere v MMA-ju. Borim se le še zaradi ljubezni do tega športa. Prekinjam tekmovalno pot. Čutim, da sem storil dovolj. Nikomur nimam česa dokazovati, tekmoval sem zase. Želim ponuditi priložnost mlajšim borcem," je svojo odločitev utemeljil Pavlin, ki pred nedeljsko borbo napoveduje: "Dal bom svojih 200 odstotkov! Vsega bo konec v prvi rundi."

Nedeljski borilni spetkatel se bo v Trstu, v palači športov Chiarbola, začel ob 18.00 uri, skupaj pa bo na sporedu osem zelo zanimivih borb.

Razpored borb:

- K-1:

Miran Fabjan (Slo) – Nabir Išakov (Rus), za naslov svetovnega prvaka do 85 kg
Sabir Temirkanov (Rus) – Dušan Kojić (Srb), do 85 kg

- tajski boks:
Jevgenij Voroncov (Rus) – Jakub Pretorian Gazdik (Češ), za naslov evropskega prvaka do 74 kg
Maldin Hamzai (Alb) – Marin Čarapina (Hrv), do 81 kg

- MMA:

Bor Bratovž (Slo) – Emanuele Palombi (Ita), do 84 kg
Rudolf Pavlin (Slo) – Adis Dadović (BiH), do 93 kg
Valeriu Mirceo (Rom) – Arbi Kilaev (Avt), do 72 kg

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.