Šport
14 ogledov

Špilerjeva prestala olimpijski krst

Barbara Špiler olimpijske igre 2012 London
1/24
Stanko Gruden/STA
Dvajsetletna Barbara Špiler si bo osmi avgust vtisnila v spomin. Prvič je namreč nastopila na olimpijskih igrah, tekmovanje v metu kladiva pa z daljavo 67,21 metra (29. mesto) končala v kvalifikacijah.

Norma za finale je bila postavljena pri 73 metrih, kar je zmoglo le osem tekmovalk. Za uvrstitev v zaključni del tekmovanja je tako zadoščal met dolg 70,47 metra. Barbara je v tej sezoni vrgla nov državni rekord 71,25 metra, če bi se mu približala, bi bila finalistka.

"Psihično sem bila dobro pripravljena. Počutila sem se zelo močno, nič nisem imela treme. Kar je bilo narobe, je bilo to, da moja tehnika še ni tako dobra, da bi lahko naredila vrhunski met," je po prvem nastopu na največjem tekmovanju dejala Špilerjeva in dodala: "Nisem zadovoljna, ker vem, da sem sposobna več. Ampak mlada sem in se moram s tem zadovoljiti." Pred dobrim mesecem je Špilerjeva, ki velja za enega od največjih upov slovenske atletike, nastopila že na članskem evropskem prvenstvu v Helsinkih. "Tukaj sem bila bolj osredotočena na tekmo kot tam, psihično sem bila trdna. Žal mi je, da sem končala pri 67 metrih."

V Londonu se je prvič pomerila z vsemi najboljšimi na svetu. Do katerih spoznanj je prišla? "Moram reči, da so par stopenj nad mano. Še moram delati, da jih bom ujela." Kot vsi športniki, je tudi ona uživala v olimpijskem vzdušju. "Vsak dan bi lahko bila na stadionu in uživala v tem. Kakšen mora biti šele občutek, ko dobiš kolajno in tečeš častni krog!" Špilerjeva, ki je nastop Primoža Kozmusa spremljala v avtobusu, saj je bila ravno na poti v olimpijsko vas, bo imela novo priložnost čez štiri leta v Riu de Janeiru: "Zdaj vem, da bom res trdo delala, da bom potem tam tekla ta častni krog."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.