Šport
21 ogledov

Šport v svetu 2009, 1. del

Lani je dirko v Barceloni dobil Jenson Button z Brawn Mercedesom. (Foto: Reuters
1/30
Žurnal24 main
Leto 2009 je dalo nove in stare športne junake. V prvem delu velikega Žurnalovega fotopregleda športa v iztekajočem letu izpostavljamo športne junake iz tujine v prvih šestih mesecih.

Cristiano Ronaldo, Serena Williams, Rafael Nadal, Roger Federer, Vitalij Kličko, Jenson Button, Cristiano Ronaldo, Los Angeles Lakers, Pittsburgh Penguins, Pittsburgh Steelers, Barcelona, Panathinaikos, Šahtar Dopnjeck, Lindsay Vonn, Aksel Lund Svindal, Wolfgang Loitzl … To so junaki prvih šestih mesecev športnega leta 2009. To je prvi del pregleda športnega dogajanja v letu 2009 – od januarja do konca junija.

Začetek januarja je pripadel Virpi Kuitunen, ki je slavila zmago na novoletni tekaški turneji Tour de Ski, pri moških pa je zmagal Dario Cologna. Pri skakalcih je na 57. novoletni turneji štirih skakalnic zmagal Wolfgang Loitzl. Serena Williams je že četrtič po letih 2003, 2005 in 2006 osvojila odprto prvenstvo Avstralije. V moški konkurenci je zmago slavil Rafael Nadal, v Zagrebu pa so Francozi postali evropski rokometni prvaki. Super Bowl so osvojili Pittsburgh Steelers. Ukrajinski nogometni klub Šahtar Donjeck je v Istanbulu osvojil pokal UEFA, Španska Barcelona pa v Rimu Ligo prvakov. V rokometni različici tega tekmovanja so bili najboljši igralci Ciudada Reala. Denis Menčov je zmagal na 92. kolesarski dirki po Italiji. Junij je bil v znamenju tenisa, drugi turnir sezone za grand slam v Parizu je dobila Svetlana Kuznjecova, pri moških je bil najboljši Roger Federer, za katerega je bil to že 14. naslov na turnirju za veliki slam. Real Madrid je poskrbel za najdražji prestop v zgodovini nogometa, potem ko je v svoje vrste zvabil Portugalca Cristiana Ronalda in zanj Manchester Unitedu odštel več kot 92 milijonov evrov. Stanleyjev pokal lige NHL so osvojili hokejisti Pittsburgha, v košarkarski ligi NBA so po naslovu prvaka posegli v ekipi Los Angeles Lakers.

Pregled slovenskih dosežkov v drugi polovici leta 2009 bomo objavili v torek, v sredo pa sledi še pregled druge polovice leta v športu v tujini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.