Šport
27729 ogledov

Šport žaluje: preminile kar tri legende, evropski in svetovni prvaki

sveča pogreb grob Profimedia
V vsega roku nekaj ur so preminili nekdanji svetovni prvak v metu krogle C.J. Hunter, nekdanji angleški nogometni reprezentant Ray Kennedy ter legendarni črnogorski kick-bokser Mirko Vlahović.

Po dolgem boju s Parkinsonovo boleznijo je v 71. letu umrl nekdanji vezist Liverpoola in Arsenala ter angleški reprezentant Ray Kennedy, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kennedy, ki je igral še za Swansea City in Hartlepool United, je z Arsenalom osvojil en naslov angleškega prvaka ter en pokal FA, z Liverpoolom pa je bil trikrat evropski prvak in petkrat angleški. Za angleško izbrano vrsto je zbral 17 nastopov in tri gole.

Za Liverpool je na 393 tekmah dosegel 72 golov, za Arsenal pa na 212 obračunih 71.

Leta 1991 so organizirali dobrodelno tekmo med Liverpoolom in Arsenalom, kjer so zbirali sredstva za pomoč Kennedyju v boju s Parkinsonovo boleznijo, ki so mu jo odkrili leta 1984.

 

Preminil nekdanji soprog zloglasne Marion Jones

Svet atletike pa žaluje za legendarnim ameriškim metalcem krogle C.J. Hunterjem, ki je širnemu svetu poznan kot mož zloglasne Marion Jones.

C.J. Hunter | Avtor: Epa Epa

Zaenkrat še niso razkriti detajli nenadne smrti 52-letnega svetovnega prvaka v metu krogle iz leta 1999, ki je pred zlatom v Sevilli osvojil še bronasto medaljo na Svetovnem prvenstvu leta 1997 v Ateni.

Leta 1996 je nastopil na olimpijskih igrah ter zasedel sedmo mesto, še bolj kot po svojih rezultatih pa je bil znan po zakonu z Marion Jones, ki je zaradi jemanja nedovoljenih poživil in laganja pod prisego končala celo v zaporu.

C.J. Hunter | Avtor: Profimedia Profimedia

V dopinški škandal pa je bil med svojo kariero vpleten tudi Hunter, ki je Olimpijske igre v Sydneyju kot prvi favorit tekmovanja izpustil zaradi "poškodbe", kasneje pa se je izkazalo, da je bil v resnici pozitiven na nandrolon.

Smrt črnogorskega zvezdnika

Še tretji športni zvezdnik, ki nas je zapustil na današnji dan, pa je Mirko Vlahović, črnogorski kick-bokser ter osvajalec številnih medalj z evropskih in svetovnih prvenstev. Štel je vsega 48 let, okoliščine pa prav tako še niso razjasnjene.

Bil je eden najboljših kick-bokserjev svoje generacije ter eden izmed črnogorskih športnih velikanov. Osvojil je kar štiri bronaste medalje na svetovnih prvenstvih (1999, 2001, 2003, 2007), medtem ko je naslovu evropskega prvaka iz leta 2004 na evropskih prvenstvih dodal še srebro (1996, 1998, 2000) ter bron (2006, 2008).

Mirko Vlahović | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 22:19 30.november 2021.

    Dva od treh sta bila hudo prekomerno hranjena.