Šport
42 ogledov

Sprejem prvaka z manjšim zapletom

Nico Rosberg sprejem Wiesbaden EPA
Svetovni prvak formule 1 Nico Rosberg se bo, potem ko je po dolgem slavju ob koncu sezone le ujel nekaj ur spanca, danes predstavil nemškim navijačem v domačem Wiesbadnu. Nemški dirkač, ki ima finskega očeta, živi pa v Monte Carlu, se bo udeležil slavja v rojstnem mestu.

Pri organizaciji slavja za Nica Rosberga je sicer prišlo do zabavnega nesporazuma: izkazalo se je, da je do domačega sprejema več dirkaču kot pa prebivalcem mesta.

Rosberg je namreč kar prek Facebooka povprašal mestne oblasti v Wiesbadnu, ali lahko pri njih v mestni hiši naredi veselico za navijače in družinske člane.

Nezaupljivi protokol mestne hiše je nato najprej povprašal menedžerja Nica Rosberga, ali je stvar resna ali pa se je v sodobnih tehničnih časih našel kakšen šaljivec, ki si je sposodil ime slavnega dirkača.

Ko so mestni očetje v Wiesbadnu dobili zagotovilo, da gre za pravega Nica, je nato voznik Mercedesa dobil zeleno luč.

Iz družinsko-prijateljskega druženja ob pivu in klobasah pa se je zdaj razvil sprejem za slavnega mestnega sina, ki je sicer že veliko let prebivalec monaške kneževine.

Spat je šel ob devetih zjutraj

Dan pred potjo v domovino je sveži svetovni prvak priznal, da mu primanjkuje spanca. Iz Abu Dabija, kjer se je v nedeljo končala sezona, je že letel v Malezijo, kjer je imel obveznosti pri pokrovitelju ekipe. 

"Malo sem spal, precej sem utrujen," je priznal Rosberg. Zabava ob osvojitvi naslova je bila v Abu Dabiju velika in dolga, spat je šel šele ob 9. uri zjutraj ...

Tudi po sprejemu v domačem mestu pa še ne bo mogel veliko počivati, saj je potožil, da ga kot svetovnega prvaka v naslednjih treh tednih čaka kup obveznosti.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.