Šport
25 ogledov

"Sramotno, da so se odločili iti po Milaniča"

Phil Neville, David Moyes EPA
Nekdanji igralec Manchester Uniteda Phil Neville, ki je bil v minuli sezoni tudi pomočnik Davida Moyesa pri rdečih vragih, meni, da je odločitev, da na klop Leedsa sede Darko Milanoč sramotna.

"Menim, da je sramotno, da so se odločili oditi v Slovenijo po tega fanta, po tega Milaniča. Nikoli še nisem slišal zanj," je ob imenovanju slovenskega trenerja dejal Phil Neville. "Imajo nekoga, ki ima dovolj kakovosti in znanja, ki pozna klub. Redfearn že vrsto let v ospredje potiska domače igralce, dobro jih pozna. Zame je vse skupaj neumna odločitev," je še dejal nekdanji član Manchester Uniteda in Evertona. Po njegovem menju bi moral glavno trenersko vlogo v klubu prevzeti Neil Redfearn, ki je na zadnjih štirih tekmah Leeds popeljal do treh zmag in remija.

Darko Milanič bo na Elland Road s seboj pripeljal tudi pomočnika Novico Nikčevića, Redfearn pa se bo vrnil k delu z mladimi v Leedsovi akademiji. Slovenski trenerski dvojec sicer čaka zahtevno delo, saj je lastnik kluba italijanski bogataš Massimo Cellino znan po tem, da se hitro odloča za menjavo mož na klopi svojih klubov.

United mora zapraviti še vsaj 125 milijonov evrov

V pogovoru za radio BBC se je nekdanji angleški reprezentant posvetil tudi nevšečnostim svojega nekdanjega kluba Manchester Uniteda. "Vem, da so zapravili 150 milijonov funtov (190 milijonov evrov), a mislim, da bodo v naslednjih dveh prestopnih rokih morali zapraviti podobne vsote, kakšnih 100 milijonov funtov (127 milijonov evrov), če bodo sploh želeli pomisliti na osvojitev naslova," je črnogled mlajši od bratov Neville, ki je še dodal: "Nujno potrebujejo centralnega branilca in defenzivnega vezista. Mislim, da bo prav to United iskal v naslednjih dveh prestopnih rokih. Še vedno pa sem prepričan, da se bosta izkazala tudi Chris Smalling in Phil Jones. Kupljenih je bilo veliko tujcev, a kar tako se ne smeš znebiti angleških nogometašev, ki so hrbtenica ekipe."

V Angliji bodo sicer nocoj odigrane tekme ligaškega pokala, kjer pa rdeči vragi ne sodelujejo več, saj jih je v prejšnjem krogu tekmovanja s 4:0 izločil tretjeligaš MK Dons.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.