Šport
21 ogledov

Milanič zanimiv za Leeds United

Milanič Sturm trener Gradec novinarska konferenca Kleine Zeitung/Ustream
Po pisanju številnih angleških medijev je slovenski trener Darko Milanič zelo resen kandidat za klop drugoligaša Leedsa.

Nekdanji trener Maribora, ki je v minuli sezoni popeljal Sturm iz Gradca do petega mesta v avstrijskem prvenstvu, naj bi bil resen kandidat za prihod na klop trikratnega angleškega prvaka. O tem so se razpisali številni angleški mediji, na primer The Sun, za njegov prihod v ligo Championship pa naj bi se ogrel predvsem lastnik Leeds Uniteda italijanski milijonar Massimo Cellino.

Nekdanji jugoslovanski in slovenski reprezentant je danes govorice ovrgel. "V nogometu so vedno neke govorice. Ampak brez strahu, nimam nobene ponudbe iz ostalih klubov. Stoodstotno sem osredotočen na delo pri Sturmu." Milanič se skupaj s klubom pripravlja na sobotno tekmo avstrijske Bundeslige, ki jo bo Gradčani odigrali proti Riedu.

Trenutno ekipo Leedsa po odhodu Dava Hockadayja sicer vodi Neil Redfearn, pod njegovim vodstvom je moštvo s 3:1 v gosteh premagalo Bournemouth, a je Italijan že dejal, da mu vloge menedžerja ne bo namenil. Kot Milaničev tekmec za stolček se je omenjal tudi nekdanji igralec Leedsa Alejandro Sabella, Argentinec, ki je reprezentanco gavčev na svetovnem prvenstvu v Braziliji popeljal do finala.

Za nekdanjega udeleženca Lige prvakov sicer igra tudi reprezentant slovenske mlade reprezentance Žan Benedičič, ki je v klub prišel pred to sezono na posojo iz Milana. Leeds je po še nepopolnem sedmem kolu uvrščen na 13. mesto v drugoligaški konkurenci.

Komentarjev 1
  • mihatirs 11:04 17.september 2014.

    Če gre ta trenerat Leeds, bom men žirafa pojedla tiča!