Šport
20 ogledov

Tudi uradno v Leeds

Žan Benedičič NZS/Ekipa24
Žan Benedičič bo v naslednji sezoni branil barve Leeds Uniteda. Za angleškega prvoligaša bo igral kot posojen nogometaš Milana.

"Leeds United lahko potrdi podpis pogodbe z Žanom Benedičičom, ki bo do konca sezone igral kot posojeni nogometaš Milana z opcijo odkupa," so zapisali na uradni spletni strani pri angleškega drugoligaša.

an je raznovrsten igralec. Je zelo močan in tehnično dobro podkovan. Ima izjemen potencial, iz Milana pa prihaja z dobrimi priporočili," je o 18-letnem Slovencu dejal trener Leedsa David Hockaday. V minuli sezoni je Benedičič, ki se je udeležil tudi Milanove ameriške turneje pred novo sezono, odigral 30 tekem za rdeče-črne v kategoriji do 19 let.

"Bo eden redkih Slovencev na Otoku. Leeds je klub z veliko tradicijo, ima izjemne navijače. To je veliko priznanje za fanta in tudi za slovenski nogomet. Hkrati je to tudi obveza in priložnost, da sebi ali pa kateremu drugemu Slovencu odpre vrata na Otoku," je za Žurnal24 že pred tednom dni dejal nogometašev zastopnik Amir Ružnić in dodal: "V njega nikoli nisem dvomil. V preteklosti je imel veliko težav s poškodbami, a ko je zdrav, se hitro vidi, da gre za nogometaša z blestečo prihodnostjo. Pričakujem, da bo dobil pravo priložnost, potem pa je vse na njemu. Glede na njegove fizične in tehnične zmožnosti se ne bojim, da mu ne bi uspelo."

Pred Benedičičem so Leeds sicer okrepili že  Marco Silvestri, Tommaso Bianchi, Gaetano Berardi in Souleymane Doukara. Klub je minulo sezono sicer končal na 15. mestu v ligi Championship, doslej pa je bil trikrat najboljši v angleškem prvenstvu, nazadnje v sezoni 1991/92.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.