Šport
8010 ogledov

Srbkinja zakuhala škandal: "To ni bil moj namen"

Instagram
Srbska odbojkarica je izzvala val ogorčenja z nepremišljeno potezo na tekmi lige narodov.

Srbska reprezentanka Sanja Đurđević se je znašla v središču rasističnega škandala, ker je na tekmi lige narodov proti Tajski na neprimeren in nespoštljiv način posnemala tekmice.

Po osvojeni točki je Đurđevićeva s pomočjo prstov nakazala poševne oči, kar je nadvse žaljivo do prebivalcev vzhodne Azije.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Srbkinja se je zaradi neprimerne geste znašla na udaru hudih kritik, zato se je takoj po tekmi opravičila tako tekmicam ko svetovni javnosti. "Zavedam se svoje napake, zato sem se takoj po tekmi opravičila celotni reprezentanci Tajske. Soigralkam sem želela zgolj sporočiti, da bomo odoslej v obrambi igrale tako kot one. Nikogar nisem želela užaliti. Seveda to ni bila najbolj pametna poteza z moje strani. Še enkrat se opravičujem vsem, ki sem jih s tem užalila. Hvala reprezentanci Tajske za razumevanje," je sporočila.

Na incident se je odzvala tudi srbska odbojkarska zveza. "Obžalujemo dogodke, ki so zaznamovali tekmo. Opravičujemo se reprezentanci Tajske, njenemu narodu in vsem, ki so bili v tem kakorkoli prizadeti. Prosimo, da temu ne pripisujete prevelike teže. Sanja se zaveda svoje napake, za katero se je opravičila. Soigralkam je želela zgolj pokazati, naj v obrambi posnemajo Tajke. Zgodil se je nesrečen incident. Vse skupaj se končalo kot nesporazum v prijateljskem vzdušju," so sporočili.

Đurševićeva je po tekmi pozirala z igralkami poražene ekipe, skupaj pa so svetu poslale sporočilo miru in enotnosti. Srbkinje so obračun dobile s 3:0 v nizih.

Komentarjev 1
  • Herbert_Reyes 15:24 02.junij 2021.

    Začnite delati doma. To je tisto, kar sem finančno najbolj nagrajeval. V petek sem po zaslužku 44.789 ameriških dolarjev prejšnji mesec dobil odličnega Audija A5. obiščite to spletno stran tukaj. .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice