Šport
2807 ogledov

Srčni zastoj usoden za atletsko legendo

Jurij Sedih Dezzen
Izdihnil je olimpijski, svetovni in evropski prvak.

V 67. letu starosti je za posledicami srčnega zastoja umrl nekdanji sovjetski metalec kladiva Jurij Sedih, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Novico o smrti dvakratnega olimpijskega prvaka je objavila ruska atletska zveza.

Sedihov najdaljši met 86,74 m še vedno velja za svetovni rekord v disciplini, v kateri je nekoč odlično nastopal tudi Slovenec Primož Kozmus. Sedih je najboljšo znamko postavil na evropskem prvenstvu v Stuttgartu leta 1986.

Tina Šutej Ekipno prvenstvo Šport Slovenska šampionka postavila nov državni rekord!

Sedih se je rodil v ruskem mestu Novočerkask leta 1955, v kanadskem Montrealu pa je leta 1976 prvič osvojil zlato kolajno na olimpijskih igrah. Najboljši je bil tudi štiri leta kasneje v Moskvi. Ob tem je enkrat postal svetovni prvak, trikrat pa je bil najboljši na prvenstvih stare celine. V zadnjih letih svoje kariere je zastopal barve Ukrajine, športno pot pa je končal leta 1993.

Nekdanji sovjetski atlet je že od rane mladosti živel na območju sedanje Ukrajine, po poročanju ruske tiskovne agencije TASS pa se je po padcu Sovjetske zveze v devetdesetih letih prejšnjega stoletja preselil v Francijo.

Na Twitterju je sožalje družini in prijateljem že izrekel predsednik ukrajinskega olimpijskega komiteja Sergej Bubka, nekdanji zvezdnik skoka s palico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice