Šport
11 ogledov

Srebotnikova pod številko 22

Katarina Srebotnik Žurnal24 main
Najboljša teniška igralca sveta Švicar Roger Federer in Belgijka Justine Henin sta prva nosilca na odprtem prvenstvu Združenih držav Amerike. Na seznamu je kot 22. nosilka tudi najboljša Slovenka Katarina Srebotnik.


Švicar, tudi branilec naslova, ki z 11 osvojenimi turnirji za grand slam še lovi rekordnih 14 legendarnega Američana Peta Samprasa, je prvi nosilec še četrto leto zapored. Med moškimi je drugi nosilec Španec Rafael Nadal, ki je 26-letnega Federerja premagal v finalu OP Francije v Roland Garrosu in bil njegov tekmec v finalu Wimbledona, nato pa sledijo Srb Novak Djokovič, Rus Nikolaj Davidenko in ameriška veterana Andy Roddick ter James Blake.



25-letna Heninova, ki je letos osvojila svoj četrti Roland Garros, skupaj pa je to sezono zbrala že šest turnirskih zmag, zadnjo v nedeljo v Torontu, je lani v finalu na igriščih Flushing Meadowsa izgubila proti Šarapovi. Leta 2003 pa postala zmagovalka. Za lanskima finalistkama OP ZDA se bodo kot nosilke zvrstile Srbkinja Jelena Jankovič, Rusinja Svetlana Kuznjecova, zmagovalka iz leta 2004, ter še ena Srbkinja, Ana Ivanovič.

Zadnji letošnji turnir za grand slam se začne v ponedeljek, žreb bodo prireditelji opravili v sredo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.