Šport
18 ogledov

Stadion bo razprodan

Slovenskih navijačev bo nekaj več kot 1500. (Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
Iz Nogometne zveze Slovenije (NZS) sporočajo, da bo po njihovih informacijah stadion Mokaba na tekmi Slovenija – Alžirija v nedeljo razprodan.

Na tekmi naj bi bilo blizu 5000 alžirskih navijačev in blizu 1000 Slovencev. Nekaj vstopnic so na NZS razdelili tudi med srednješolce, ki kot prostovoljci pomagajo v trening centru naše reprezentance.

Nogometaši bodo v petek gledali otvoritveno tekmo prvenstva med Južnoafriško republiko in Mehiko in se bodo v Polokwane odpravili v soboto dopoldne, bivali pa bodo v hotelu Gold Court. Trenirali bodo ob 15.00 in kasneje tudi opravili uradno novinarsko konferenco pred tekmo.

Danes je reprezentanco obiskal tudi bivši predsednik Rudi Zavrl, ki je v mestu  zaradi 60. kongresa Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

Težave v alžirski reprezentanci

STA pa poroča, da se dva dneva pred tekmo s Slovenijo v alžirski izbrani vrsti soočajo s težavami. Na dopoldanskem treningu si je levi gleženj poškodoval Antar Yahia, ki mu je selektor zaupal kapetanski trak, potem ko se je zaradi slabe forme odrekel Yazidu Mansouriju.

Kot je izvedel novinar francoske tiskovne agencije AFP, je proti koncu današnjega treninga alžirskega moštva z igrišča odšepal Yahia. Iz alžirskega tabora še niso sporočili, za kako hudo poškodbo gre.

Uvodna tekma Slovenije in Alžirije na SP v nogometu bo v nedeljo v Polokwaneju.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.