Šport
42 ogledov

Stamkos stresel jezo na razglašene rojake

David Krejči Steve Stamkos Bruins Lightning EPA
V ligi NHL so ponoči odigrali štiri tekme, na treh so slavila gostujoča moštva: Colorado pri Bostonu z 2:1, Anaheim pri Buffalu s 5:1 ter Ottawa pri Floridi z 1:0. Edino domačo zmago je vpisala ekipa Tampa Bay Lightning, ki je s kar 7:1 odpravila povsem razglašeni Montreal.

Kanadčan Steven Stamkos, največji dolžnik Tampe na uvodnih dveh tekmah, ko je ostal brez zadetka, je na svoj račun prišel ponoči, ko je jezo stresel na nebogljeni Montreal. Štiriindvajsetletni kanadski reprezentant, ki je zaradi poškodbe izpustil olimpijske igre v Sočiju, ni pokazal niti kančka milosti do rojakov iz ekipe Canadiens. Stamkos, po njegovih žilah se pretaka makedonska in škotska kri, je mrežo gostujočega moštva zatresel trikrat ter se veselil prvega hat-tricka v sezoni. Z osmim tovrstnim dosežkom v karieri je izenačil klubski rekord Martina St. Louisa.

V pravi "goleadi" je branilec Victor Hedman vpisal kar štiri točke, kar je najboljši dosežek v karieri. Hedman je bil strelec prvega gola na tekmi, nato pa je sodeloval s podajami še pri treh zadetkih Stamkosa. "Me je že izučilo, ko se vrata jezu odprejo, zajahaj val in se drži občutkov," je dejal zvezdniški napadalec. "Res je, očitno je nocoj zadel nekaj golov," je bil (samo)ironičen branilec Montreala P.K. Subban in nadaljeval: "Dobro vemo, česa smo sposobni, vendar pa smo bili v minuli končnici veliko boljši kot tokrat. Stevenu bi dejal zgolj to, da naj uživa, kajti naslednjič ne bo več dobil takšne priložnosti."

Za Tampo so zadeli še Ryan Callahan, Ondrej Palat in Vladislav Namestnikov, častni zadetek za Montreal je vpisal Brendan Gallagher.

Kralji trikrat doma

Branilci šampionskega naslova moštvo Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki je sezono odprlo z dvema porazoma in zmago, v tem tednu čakajo tri domače tekme. V noči na sredo bodo kralji v dvorani Staples Center gostili Edmonton Oilers, v noči na petek St. Louis Blues, v noči na ponedeljek pa Minnesoto.

Liga NHL:

Boston Bruins : Colorado Avalanche 1:2
Buffalo Sabres : Anaheim Ducks 1:5
Tampa Bay Lightning : Montreal Canadiens 7:1
Florida Panthers : Ottawa Senators 0:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.